На 3-и март учредихме Ворт-Германия. До края на тази година

...
На 3-и март учредихме Ворт-Германия. До края на тази година
Коментари Харесай

Настимир Ананиев става част от проект за паневропейска партия

" На 3-и март учредихме " Ворт " -Германия. До края на тази година още 13 партии ще бъдат учредени и при започване на идната и останалите. Всички от тях ще вземат участие на европейските избори. Нашата цел е европейска партия " Волт " да има свое посланичество в Европарламента със лична група, което по настоящето условие е най-малко 25 депутата от 7 разнообразни страни.

Само четири страни не сме покрили, само че до един месец към този момент ще имаме организационни екипи и в тези страни. Идеята е да е първата паневропейска партия, която да може да постанова един модел на правене на политика на целия континент по нов метод. Като групировка, като модел това досега не е съществувало.

Това сподели за предаването „ 12+3 “ по „ Хоризонт “ някогашният народен представител и ръководител на Транспортната комисия в Народно събрание Настимир Ананиев, който желае да взе участие в основаването на паневропейската партия " Волт “, която се стреми да има посланичество във всички  страни на Европейски Съюз. Партията е „ пионерска “, защото сега не съществува подобен формат в Европейски Съюз, съобщи той.

" В фамилията на ЕНП членуват 4 български партии, само че на избори те се конкурират за гласове, имат разнообразни послания и работят в друга тенденция. Същото е и с ПЕС, същото е и с АЛДЕ. Така че това са едни европейски фамилии. До момента не е имало една партия, която да застане зад една стратегия и да работи по тази стратегия и на европейско равнище, само че също по този начин на национално и локално равнище. Самата концепция за платформата и за придвижването " Волт " е да взе участие на безусловно всички избори, като несъмнено, фокусът в този момент ни е изборите следващата година, май месец, които са евроизборите ".

Идеята за " Волт ", чийто блян е за промени в Европейска комисия, се е зародила в деня, в който Англия е обявила че ще напусне Европейски Съюз.

" Всички сега са фокусирани какъв брой тежът контракт да се подпише с Англия, с цел да няма други страни напуснали, само че аз не слушам гласовете и анализът, който да се направи къде сгреши Европейската комисия. Защо даде толкоз сили на акцията " Не във Англия "? Къде са промените, които би трябвало да се създадат в самите евроинституции, с цел да можем да работим към една обединена и мощна Европа? "

Средната възраст на членовете на " Волт " към този момент е 30 години. Президентът ѝ е на 26. Името пък е определено, тъй като, като се изключи че издава новата политическа сила на партията, звучи еднообразно на всички езици.

" Волт " ще се ориентира към обществена политика, основана на мощна стопанска система. Учредяването ѝ в България ще е през май. Политиката на " Волт " ще се основава на 5 съществени стълба Лично достолепие, гражданска независимост, работещо правораздаване, равни благоприятни условия и устойчива среда. Първото ще се реализира основаване на работни места и положително възнаграждение, а последното - посредством дълготрайна визия за развиване, издаде Ананиев и акцентира, че е последовател на персоналната отговорност:

" В България, постоянно по време на избори се опитваме да противопоставяме ляво на дясно и да обособим два лагера, за които да кажем: " едните са положителни, другите са неприятни ", само че в действителност казусът е, че България се ръководи от стопански ползи, където няма ляво или дясно. Там има просто стопански ползи на разнообразни хора, които се пробват да осъществят тези ползи ".

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР