На 3 февруари е премиерата на втория пълнометражен филм на

...
На 3 февруари е премиерата на втория пълнометражен филм на
Коментари Харесай

Шекспир като улично куче - филмът на Валери Йорданов - с премиера през февруари - Култура

На 3 февруари е премиерата на втория пълнометражен филм на режисьора Валери Йорданов " Шекспир като улично куче ". След " Кецове ", отличен от Европейската кино академия и станал българското предложение за " Оскар " (2012), Йорданов още веднъж е режисьор и сценарист на втората си лента, прецизират от екипа. Филмът завоюва награди за постановка и сюжет, както и за мъжка роля, поделена сред Владислав Стоименов и Васил Илиев на фестивала " Златната роза ".

" Шекспир като улично куче " споделя историята на момче на седемнайсет години, което има два огромни гения - актьорските умения и уличният бокс. Момчето обича и може да написа, обожава Шекспир и е " безкомпромисният началник " и " гангстерът " на своята улица. Пред него се изпречват два тежки въпроса - по какъв начин и дали ще продължи по верния път и с кой от " гениите " си може да избави живота на най-близкия си човек.

" Историята е същинска и претърпяна. Естествено, някои от линиите ѝ съм доизмислил или уголемил, дал съм място на повече " сценарни хватки ", които са потребни за описа и кино лентата, само че в целокупност историята е действителна и действителна част от моя живот и от този, на мои другари ", споделя Валери Йорданов.

В ролята на Чаво - прототипът, въодушевил историята и действителен човек в живота на Валери Йорданов, влиза Захари Бахаров.

Дебюти в игралното кино в основните функции на Данко, Ицо и Ели вършат младите гении Владислав Стоименов, Васил Илиев и Елеонора Иванова. Композитор е Калин Николов, художник - Ванина Гелева, костюми - Мирела Василева.

Зад камерата е Борис Славков, а продуцент - " Чучков брадърс " ( " Тилт ", 2011) и " 18 % сиво " (2020). 

Участват още Гергана Данданова, Меглена Карамламбова, Доротея Толева, Стефан Щерев, Любомир Нейков, Силвия Лулчева, Серафим Тодоров, Леард Докле. 



Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР