На 3 декември (събота) от 15:00 часа БНТ 1 ще

...
На 3 декември (събота) от 15:00 часа БНТ 1 ще
Коментари Харесай

Телевизионна премиера на филма „Калигула - смирен“ по БНТ 1

На 3 декември (събота) от 15:00 часа Българска национална телевизия 1 ще излъчи документалния български филм „ Калигула- преклонен “ на режисьора Николай Василев. Той снима кино лентата по време на особено турне на театралната натрупа от Народен спектакъл „ Иван Вазов “, а основната роля на Калигула се извършва от Деян Донков. Партньор на сцената му е дългогодишният артист и любим на публиката Владимир Пенев, който играе Хеликон - най-приближеният човек на римския император.

Спектакълът „ Калигула “ жъне голям триумф измежду българската аудитория още от нейното първо слагане през 2017 година Пиесата на Албер Камю е високо оценена и на интернационалната сцена. Трупата е определена да взе участие в прочут сценичен фестивал в град Шизуока, Япония напролет на 2022 година По време на турнето в Далечния Изток режисьорът Николай Василев снима и по-голямата част от документалния филм.

Зрителите на документалния филм „ Калигула “ ще видят фрагменти от впечатляващата игра на актьорите, както и емблематичния спектакъл в Япония, построен под формата на самурайски шлем. За изключителното здание архитектът печели влиятелната премия „ Прицкер “.

Режисьор на представлението „ Калигула “ е Дияна Добрева. А през 2018 година Нина Пашова печели премия Аскеер за костюмографията на постановката. Музиката е на Петя Диманова, хореограф е Ангелина Гаврилова. Драматург е Мирела Иванова, а асистент-режисьор- Ирина Иванова.

Гледайте документалния филм „ Калигула - преклонен “ на 3 декември от 15:00 ч. по Българска национална телевизия 1
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР