На 3 август Розалия де Соуза ще донесе тропическия полъх

...
На 3 август Розалия де Соуза ще донесе тропическия полъх
Коментари Харесай

Летният фестивал на София става част от турнето на Розалия де Соуза

На 3 август Розалия де Соуза ще донесе тропическия лъх на бразилската музика на сцената на Sofia Summer Fest. Боса нова звездата ще показа своя нов албум “Inspirada ”, който беше публикуван на 25 март тази година.

В осъществяването онлайн на “Inspirada ” Розалия де Соуза ще включи най-популярните шлагери и неиздадените части от новия й план. С нея на сцената ще излязат страхотните музиканти - Паоло ди Сабатино на пиано, Антонио де Луизе на контрабас, Роберто Роси на барабани и Сандро Дейда на саксофон, които ще създадат съвременен и динамичен аранжимент на обичайните бразилски ритми.

Розалия е родена в Рио де Жанейро, Бразилия, само че на едвам 23-годишна възраст отпътува за Рим, Италия, където учи доктрина на музиката и джаз пеене. По това време тя стартира да основава песни с разнообразни бразилски музиканти и да ги извършва в най-хубавите джаз клубове в Рим, до момента в който геният й не трябва видян от популярния италиански джаз продуцент и диджей Никола Конте . Тяхната взаимна работа обезпечава интернационална популярност на екзотичната дама.

„ Garota Moderna “ е първият солов албум на Розалия де Соуза от 2003 година , а две години по-късно е последван от „ Garota Diferente “, в който вземат участие подбрани музиканти и диджеи от Европа. „ Brasil Precisa Balançar “ е записан напълно в Рио де Жанейро, само че стига чак до Япония. В него самият боса нова маестро Роберто Менескал свири на китара, като също по този начин е артистичен шеф на албума. През септември 2009 година излиза „ D'Improvviso “, а последният албум на Розалия преди „ Inspirada ” е от 2018 година – „ Tempo “, в който певицата дава воля на поетичната си натура и основава авторски текстове на песните си.

Прочувственото осъществяване на Розалия де Соуза ще зареди феновете на бразилската музика със слънчево въодушевление до края на лятото. Розалия де Соуза, 3 август на Sofia Summer Fest. Билети в мрежата на Eventim.

За първата седмица, билетите за концерта са на промоционална цена на:
 Sofia Summer Fest
Sofia Summer Fest се организира с поддръжката на Столична община, Министерство на културата, Национален фонд просвета, регион Триадица, Lenovo, Български състезателен тотализатор, Pepsi, Dolce Gusto, Ozone.bg и Биротерапия и с медийната поддръжка на Нова Броудкастинг Груп.

Пълната стратегия на фестивала може да видите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР