На 29 юли (събота), от 19:30 часав рамките на летния

...
На 29 юли (събота), от 19:30 часав рамките на летния
Коментари Харесай

Плевенска филхармония гостува на МФ „Дни на класиката в Балчик” 2023

На 29 юли (събота), от 19:30 часав рамките на летния музикален фестивал " Дни на класиката в Балчик " маестроЙордан Камджаловще показа музикални шедьоври насцена " Мелницата ", заеднос Плевенска филхармонияи гост-солист - виртуозният кларинетистАтанас Маринов.



Турнето под диригентството на маестро Йордан Камджалов„ Mузикална магия “ 2023е с стратегия, отдадена на 70-годишнината от основаването на Плевенска филхармония.



Ценителите на музиката ще чуятселектирана програмаот класиката и романтизма,произведения от Щраус, Паганини, Бизе, Сарасате, Брамс, Григ, Чайковски и др



Концертът под звездите в Балчикна сцена „ Мелницата ”е с начален час 19:30 часа. Вход свободен.

Йордан Камджалове диригент с впечатляващи изяви на три континента. Учи диригентство при проф. Васил Казанджиев в НМА " Проф. Панчо Владигеров " в София и в Музикалната академия " Ханс Айслер " в Берлин, специализира в майсторски класове на диригенти от международна големина. Лауреат на редица интернационалните състезания, през 2011 година Йордан Камджалов е определен с цялостен консенсус за Генерален музикален шеф и основен диригент на Хайделберг, а от 2018 година е Музикален шеф и основен диригент на Хърватската национална опера и филхармония в Риека. През 2014 година НАСА и Международният астрономически съюз дават името на маестрото на метеорит и оповестиха, че " свързват света на музиката с очарованието на Вселената ".

КларинетистътАтанас Маринове ученик на НМУ " Любомир Пипков ”, НМА " Панчо Владигеров ", Музикалната консерватория в Лозана - Швейцария, в класа по кларинет на Фредерик Рапин, специализира в Цюрих в класа по кларинет на Фабио ди Казола. Участва в десетки майсторски класове на международни педагози. Атанас Маринов се изявява като солист в влиятелни фестивали и оркестри по света, лауреат е на интернационалните състезания. Подкрепен е отфондация „ Йордан Камджалов ”.

За концертите в турнето:

Концертите от националното турне " Музикална магия " 2023 препълниха залите и летните подиуми до момента в Плевен, Добрич, Варна, Търговище, Сливен, Ямбол, Бургас и Пловдив. В някои от градовете, заради бързото привършване на билетите, към този момент се възнамеряват последващи концертни спектакли. Програмата, както споделя маестрото, е с творби, част от които за първи път звучат у нас. В същото време е подбрана да бъде приятна за всички и завладяваща за меломаните. А солистът, приет с невероятната си виртуозност по света и у нас, провокира публиката да желае още осъществявания даже след края на концертите. Програмата се води персонално от маестро Камджалов, което основава още по-вдъхновяваща и съкровена връзка сред публиката и артист-изпълнителите.

Предстоящи дати на турнето:

29 юли,19:30 ч. – МФ „ Дни на музиката в Балчик ”,Балчик

30 август,20:00 ч. – Открита сцена, Панчарево,София

18 септември,19:00 ч. – Общинска зала,Габрово

02 октомври,19:00 ч. – Зала „ Филхармония “,Русе

03 октомври,19:00 ч. – държавна такса „ Сава Доброплодни ”,Силистра

04 октомври,19:00 ч. – Зала „ Катя Попова “,Плевен

05 октомври,19:00 ч. – Атриум център,Несебър



Следете програмата на „ Музикална магия ” 2023 в формалните страници на Плевенска филхармония:
https://www.facebook.com/PlevenPhil
http://plevenphil.com/
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР