На 29 октомври 2017 г. около 07,45 часа в дежурната

...
На 29 октомври 2017 г. около 07,45 часа в дежурната
Коментари Харесай

Прокуратурата погна турски митничари, пребили българин на Лесово

На 29 октомври 2017 година към 07,45 часа в дежурната част на Граничен контролно-пропусквателен пункт -Лесово е постъпило телефонно позвъняване от служителка на банково гише, намиращо се на втора преграда на граничния пункт, която е съобщила за случай на разпра.

Инцидентът, съгласно обявеното, е зародил на българска територия, в региона на стерилизация на влизащи в страната леки коли. Веднага след сигнала на място са били изпратени двама чиновници на Граничен контролно-пропусквателен пункт - Лесово, които открили, че чиновници на пункт Хамзабейли са навлезли на територията на България и са употребявали физическа мощ по отношение на български жител, който е минал към този момент границата с лек автомобил. Служители на турския граничен пункт са нанесли удари по българския жител и са му предизвикал оток и синини в региона на лявото око.

За случая Районна прокуратура - Елхово е сигнализирана на 01.11.2017г. С разпореждане от същия ден районната прокуратура е образувала досъдебно произвеждане за причиняване на лека телесна щета на българския жител от длъжностни лица, при осъществяване на службата им /престъпление по член 131 ал.1 т.2 НК/. Разследват се аргументите за пораждане на случая, дейностите на задграничните длъжностни лица и методът на влизането им на територията на Република България.

За формираното досъдебно произвеждане е известен основният прокурор Сотир Цацаров. По негово предписание следствието по досъдебното произвеждане ще бъде осъществявано персонално от прокурор, в оптимално къси периоди.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР