На 29 май украинецът Алексей Бокоч карта на страницата си

...
На 29 май украинецът Алексей Бокоч карта на страницата си
Коментари Харесай

КАРТА: Русия е окупирала една пета от Украйна - колкото половината от Германия


На 29 май украинецът Алексей Бокоч карта на страницата си във Фейсбук, която обикаля територията на Украйна, окупирана от Русия от 2014 година Легендата гласи, че нейната повърхност е 123 229 квадратни километра (това е малко над 20% от площта на Украйна в интернационално приетите граници, което е 603 549 квадратни километра), написа в западния уебсайт Медуза.

Бокоч изложи и карти на някои европейски страни, в рамките на които е заобиколена територия с почти същата повърхност. Тя се равнява на съвсем половината от Германия, към половината от Италия или на Швейцария и Австрия, взети дружно.

Бокоч разяснява всички тези карти на британски: „ За моите европейски другари! Просто имайте поради този район на Украйна, окупиран от Русия, когато слушате изказванията на вашите политици ".

Публикацията му събра над 2000 лайкове и 9000 повторни изявления във Фейсбук. Той също стана вирусен в Instagram, където беше оповестен от консуматор на име Олена Архипчук. Там той беше харесан повече от 14 хиляди пъти.

„ Ще има ли значение когато вашият град е [окупиран]? “ — попита Архипчук. „ И също така, апелирам, запомнете, че това не е просто парче земя – там живеят хора, които са работили, строили/купували къщите си половин живот. И в този момент те са заложници от съветските окупатори “, добави тя (вероятно копирайки текста на един от мненията под обявата на Бокоч).

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР