На 29 май 2023 г. изпълнителният директор на Изпълнителната агенция

...
На 29 май 2023 г. изпълнителният директор на Изпълнителната агенция
Коментари Харесай

Видео обучителна програма за интернационализация на МСП и представяне пред студентите на УНСС

На 29 май 2023 година изпълнителният шеф на Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия (ИАНМСП), доктор Бойко Таков, в качеството си и на началник на Националната контактна точка на България за отговорно бизнес държание и Проф. доктор. Димитър Димитров, Ректор на Университета за национално и международно стопанство (УНСС), подписаха Меморандум за взаимно съдействие.

Основни посоки в двустранното съдействие ще бъдат представянето на механизма на Националната контактна точка (НКТ) на България за отговорно бизнес държание според Насоките на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) пред съответстващите преподаватели, като те в следствие да предават информацията на студентите, както и взаимна подготовката, посредством преподавателския потенциал на университета на теоретичната част на тематики свързани с интернационализацията, за които по-късно ИАНМСП ще снима видеа, които да служат като обучителни такива за фирмите предприемащи стъпки към износ на своите артикули и услуги.

Меморандумът обгръща също по този начин и двустранното съдействие в следните посоки – съдействие при подготовка на взаимни планове и последващото им осъществяване, съдействие посредством взаимно подпомагане при осъществяване на други съответни интензивности и събития като Академии, представляващи съвместен интерес, след авансово координиране и други. Меморандумът има за предмет взаимното съдействие сред УНСС от една страна и ИАНМСП, въпреки това, с оглед подкрепяне сполучливото осъществяване на политиката, задачите и дилемите на двете страни. Срокът на Меморандума е 3 години, като през тях той ще бъде с устременост да запознае и подкрепи студентите и бизнеса.

Университетът за национално и международно стопанство е първия, който ще има опция от първо лице да се запознае с механизма Национална контактна точка и Насоките на Организацията за икономическо сътрудничество и раз за отговорно бизнес държание. Също по този начин, УНСС е първия университет сътрудник, с който са планувани взаимни действия, съдържащи се в промоционалния проект на НКТ.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР