На 29 март България отбелязва 20 години от присъединяването си

...
На 29 март България отбелязва 20 години от присъединяването си
Коментари Харесай

Ограничения в движението в центъра на София от утре заради концерта 20 години България в НАТО

На 29 март България отбелязва 20 години от присъединението си към НАТО. Кулминацията на честванията ще е церемониален концерт, проведен от Министерството на защитата и Министерството на външните работи, който ще се състои от 18.00 часа на пл. „ Княз Александър I “.

В него ще вземат присъединяване Гвардейският внушителен духов оркестър и реализатори от Представителния отбор на Въоръжените сили към Националната гвардейска част и джаз бендът на НАТО, който гостува за първи път в България. Джаз бендът е част от Международния оркестър на Върховното основно командване на Обединените въоръжени сили на НАТО в Европа (SHAPE). Концертът ще бъде открит със взаимно осъществяване на химна на Република България и химна на НАТО.

Преди това същия ден под егидата на държавното управление, на Дипломатическият институт към министъра на външните работи, взаимно с Информационния център на Министерството на защитата, Атлантическия клуб в България и Софийския конгрес за сигурност провеждат в Централния боен клуб национална конференция на тематика „ 20 години България в НАТО: Защото сме по-силни дружно “.

Заради честванията Столична община трансформира от на следващия ден организацията на придвижването в центъра на София.

От 12 часа на 28.03.2024 година до привършване на събитието на 29.03.2024 година се не разрешава престоят и паркирането на пътни транспортни средства на паркинга на пл. " Кн. Александър I ".

От 08.00 часа до привършване на събитието на 29.03.2024 година се не разрешава престоят и паркирането на пътни транспортни средства на:
пл. " Николай Гяуров " ;югоизточната дъга на пл. „ Св. Александър Невски “.
Изключение се позволява за колите на гостите поканени на събитието.

От 14.00 до 22.00 часа на 28.03.204 година и от 7.00 на 29.03.2024 година до 02.00 часа на 30.03.2024 година се не разрешава влизането на пътни транспортни средства по бул. „ Цар Освободител “ сред ул. „ Г.С.Раковски “ и пл. „ Независимост “, единствено при нужда и по преценка на отдел „ Пътна полиция “ при Столична дирекция на вътрешните работи.

От 14.00 часа на 28.03.2024 година до привършване на събитието на 29.03.2024 година се позволява престоят и паркирането на пътни транспортни средства, пренасящи участниците в събитието от Национална гвардейска част пред Археологическия музей.

Столична дирекция на вътрешните работи обезпечава защита на мероприятието, постове за надзор и контролиране на придвижването на основни кръстовища за горепосочените време и места.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР