На 29 години и 103 дни Кевин Дюрант стана вторият

...
На 29 години и 103 дни Кевин Дюрант стана вторият
Коментари Харесай

Кевин Дюрант стана вторият най-млад играч с 20 000 точки в НБА

На 29 години и 103 дни Кевин Дюрант стана вторият най-млад състезател в историята, отбелязал 20 000 точки в Националната баскетболна асоциация (НБА). Звездата на " Голдън стейт уориърс " мина гросмайсторската границата при загуба със 106:125 от " Лос Анджелис клипърс ".

Леброн Джеймс остава най-бързо достигналият 20 000 точки състезател. Лидерът на " Кливланд кавалиърс " направи това през 2013 година, когато беше на 28 години и 17 дни. Преди това върхът се държеше от Кобе Брайънт (29 години и 122 дни).

Дюрант е 44-ият баскетболист, който минава 20 000 точки в НБА, и едвам петият, който го прави преди да е навършил 30 години. Другите четирима са Джеймс, Брайънт, Майкъл Джордан и Уилт Чембърлейн.

" Човече, това е страхотна компания. Никога не съм мислел, че ще бъде паралелно до такива имена. Това е специфичен миг за мен, макар че в никакъв случай задачата ми на игрището не е била да броя какъв брой точки съм вкарал. Не играя баскетбол поради това ", сподели Дюрант след загубата от " Клипърс ".

Той изигра страховит мач, само че напъните му не бяха задоволителни в отсъствието на Стеф Къри и Клей Томпсън. Дюрант вкара шест тройки от седем опита и беше прецизен при 14 от 18-те си стрелби от игра.

Отличната му игра обаче остана в сянката на блестящото показване на Лу Уилямс. Гардът на " Клипърс " означи рекордните в кариерата си 50 точки. Той осъществя осем тройки, вкара 16 от 27-те си стрелби от игра и не сбърка нито един път при десетте си осъществявания от наказателната линия.

Тайрън Уолъс също имаше стабилен принос за триумфа, откакто се включи от пейката с 22 точки, шест битки и четири асистенции. Деандре Джордън приключи с дабъл-дабъл от 12 битки и 10 точки, а Монтрезъл Харел се регистрира с 14 точки.

" Клипърс " реализира 19-ата си победа от 40 мача от сезона и се приближи до зоната на плейофите в Западната конференция. " Ножиците " са тъкмо под чертата, като изостава с една победа от осмата позиция, на която е " Ню Орлиънс пеликанс ".

" Голдън стейт " остава тимът с най-хубави индикатори в лигата - 33 победи и девет загуби. " Хюстън рокетс " е втори в Западната конференция с 29 победи и 11 загуби, следван от " Сан Антонио спърс " (28-14) и " Минесота тимбъруулвс " (27-16).

На изток продължава да води " Бостън селтикс " с 33 победи и 10 провали. " Торонто раптърс " е втори с 28 извоювани от 39 изиграни срещи. " Кливланд кавалиърс " добавя челната тройка с 26 победи и 14 загуби.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР