На 29 декември се навършват десет години от тежкия инцидент

...
На 29 декември се навършват десет години от тежкия инцидент
Коментари Харесай

Тъжна годишнина: 10 г. от ски инцидента с Михаел Шумахер

На 29 декември се навършват 10 години от тежкия случай с именития водач от Формула 1 Михаел Шумахер. Седемкратният международен първенец удари главата си след рухване, до момента в който кара ски във френския курорт Мерибел и получи тежки увреждания.

Новината за случая с Шумахер обиколи света в ранния следобяд на 29 декември 2013 година. Първоначално положението на германеца не бе ясно, а той бе откаран с медицински хеликоптер до болница в Мутие, а по-късно друга в Гренобъл. Първите вести за положението му бяха разнопосочни, като се твърдеше, че той е в схващане, само че в края на деня стана ясно, че Шумахер е в сериозно положение и е в кома .

В идващите дни Шумахер претърпя две интервенции по неотложност, а следствието на специалистите сподели, че неговата екипировка е била в редовност и той не се е движил с огромна скорост при рухването . Една от версиите бе, че камерата на каската на Шумахер е предизвикала мозъчните контузии. През февруари той се пребори с белодробна зараза, а през юни Шумахер бе изместен от Гренобъл в болница в Лозана. Там той остана до септември, след което възобновяване му продължи в домашни условия, а неговата мениджърка Забине Кем разгласи, че повече няма да се дава информация за положението му .

F1: Ten years since Michael Schumacher's ski accident, interest in the F1 champion remains high - ABC News
— Mark Beacham - VK3XB/5Z4XB/A65B
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР