На 29 декември се навършват десет години от тежкия инцидент

...
На 29 декември се навършват десет години от тежкия инцидент
Коментари Харесай

10 години от инцидента с Михаел Шумахер

На 29 декември се навършват 10 години от тежкия случай с именития водач от Формула 1 Михаел Шумахер. Седемкратният международен първенец удари главата си след рухване, до момента в който кара ски във френския курорт Мерибел и получи тежки увреждания.

Новината за случая с Шумахер обиколи света в ранния следобяд на 29 декември 2013 година. Първоначално положението на германеца не бе ясно, а той бе откаран с медицински хеликоптер до болница в Мутие, а по-късно друга в Гренобъл. Първите вести за положението му бяха разнопосочни, като се твърдеше, че той е в схващане, само че в края на деня стана ясно, че Шумахер е в сериозно положение и е в кома, напомня БГНЕС.

В идващите дни Шумахер претърпя две интервенции по неотложност, а следствието на специалистите сподели, че неговата екипировка е била в редовност и той не се е движил с огромна скорост при рухването. Една от версиите бе, че камерата на каската на Шумахер е предизвикала мозъчните контузии. През февруари той се пребори с белодробна зараза, а през юни Шумахер бе изместен от Гренобъл в болница в Лозана. Там той остана до септември, след което възобновяване му продължи в домашни условия, а неговата мениджърка Забине Кем разгласи, че повече няма да се дава информация за положението му.

В идващите повече от девет години единствената информация за положението на Шумахер идва от журналистически клюки, догадки и къси изказвания на близки на семейство Шумахер. Знае се, че той е безсънен, само че не може да комуникира вербално с роднините си. Твърди се, че той въпреки всичко реагира с очи на думите на околните си, само че е прикрепен на легло и се нуждае от непрекъснати грижи.

Една от основните фигури в кариерата на Михаел Шумахер – Жан Тод, е и един от дребното хора, които към момента имат достъп до него. През 2015 година някогашният шеф на Ферари разгласи, че Шумахер към момента се бори за живота си, а неотдавна той сподели, че „ Шумахер не е същият като преди, само че към момента е тук. Той към този момент е друг, само че получава страхотни грижи от своята брачна половинка и децата си, които го защищават. Неговият живот се промени и аз имам привилегията да споделям моменти с него понякога. Няма какво повече да се каже. За страдание, ориста нанесе своя удар преди 10 години и той към този момент не е този Михаел, който познавахме от Формула 1 ".

По-рано тази година известният публицист Роже Беноа съобщи, че „ казусът с Шумахер е обезсърчителен ". " Състоянието на Михаел изисква 360-градусово внимание, което не се концентрира само върху мозъчното увреждане. Той има екип от положителни физиотерапевти, които оказват помощ да се понижат резултатите от дълготрайното му положение. Има затруднения, като мускулна недоразвитост, остеопороза, даже увреждания на органите. При някои хора с по-малки финансови благоприятни условия, тези неща нормално водят до ранна гибел, тъй като на тялото се нанасят непоправими вреди ", сподели италианският неврохирург Беноа Ачари през 2019 година, само че неговата оценка се базира само на догатки, защото той няма достъп до Шумахер.

В началото на 2023 година на бял свят се появи първото „ изявление “ с Шумахер след случая. То бе оповестено от немското списание Ди Актюел, само че в действителност бе дело на изкуствен интелект. Семейство Шумахер заплаши изданието със съд, а основната редакторка Ан Хофман бе уволнена след провокирания скандал.

През годините Формула 1 отбелязва достиженията на Шумахер по друг метод, а негови движимости и болиди се продават на търгове за огромни суми. През 2017 колата, с която той печели Гран при на Монако през 2001 бе продадена на търг в Ню Йорк за 7,5 милиона $, а пет години по-късно шампионката му Ферари от 2003 година бе оценено на 13,2 млн. $ от колекционер.

54-годишният Шумахер е седемкратен международен първенец във Формула 1, което е връх, подравнен през 2020 от Люис Хамилтън. Германецът записва 91 победи в Гран при, като в тази ранглиста е втори след Хамилтън, който има 103 триумфа.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР