На 28 юни, в 14:30 ч., в деловодството на Народното

...
На 28 юни, в 14:30 ч., в деловодството на Народното
Коментари Харесай

Над 30 хиляди души се подписаха срещу СЗО

На 28 юни, в 14:30 ч., в деловодството на Народното събрание беше импортирана подписка от Български алианс за заслужен живот (БАДЖ), отпред с юрист Нина Ламбова и доктор Георги Тодоров. Исканията в нея са ориентирани против присъединяване в правенето и подписването на контракт от страна на Република България със Световната здравна организация, обвързван със усилването на предварителната защита, готовността и реакцията при пандемии. Инициаторите упорстват още обществено да бъдат оповестявани всички данни и документи, имащи отношение към този развой, както и участието на страната ни в СЗО да бъде прекъснато.



В свое прессъобщение от 1 декември 2021 година СЗО оповестява, че измежду всички нейни 194 страни членки е реализирано единодушие за започване на процесза разработване на историческо международно съглашение за предварителна защита, подготвеност и реакция при пандемии. За задачата е планувано основаването на междуправителствен орган за договаряния, който ще показа отчет за напредъка си през 2023 година, с цел да може интернационалният инструмент да бъде признат до 2024 година Според инициативния комитет на БАДЖ приемането на сходен правно обвързващ документ ще „ развърже ръцете ” на непознати на страната ни хора с неразбираеми подбуди и планове да взимат каквито те преценяват решения за здравето и живота на всички нас и идващите генерации.


Подписката от 3722 страници, събрана в 11 папки, е подкрепена от 30928 души и то освен от страната. Наши съграждани, които живеят в Австралия, Германия, Италия, Испания, Холандия и други страни, също са се присъединили, като са изпращали своите подписи на хартия по пощата. „ Време беше да си върнем мъдростта и силата на народа ”, сподели Нина Ламбова. Според нея това гражданско деяние демонстрира, че страхът на хората се преобразува във въздигане и изправяне. Георги Тодоров посочи, че зад начинанието стои безвъзмездният труд и старания на над 70 души, които са поели напълно финансовите разноски, свързани с провеждането му. Той благодари на всички подписали се, че са се вслушали в сериозното си мислене, преди да се поддадат на страха.


Следващата стъпка е подписката да се съобщи от Народното събрание в Комисията по външна политика и Комисията по опазване на здравето. След което би трябвало да се основат основите на държавния орган, който да замести СЗО, когато България приключи участието си. По този метод страната ни сама ще дефинира дейностите си при положение на пандемия, като съблюдава нормите на здравната просвета, а няма да е смирен реализатор на непозната воля. Д-р Георги Тодоров обърна внимание, че СЗО е трансформирала дефинициите, а който държи дефинициите, дефинира разпоредбите. Предходните са били основани на основата на медицински опит, трупан със стотици години, а нововъведените имат една-единствена цел – ръководство на хората. В случай че България подпише готвения контракт, това значи, че при пандемия СЗО получава пълномощията да задава ограничения по свое убеждение, които са наложителни за всички нейни членове, и страната ни би трябвало да ги съблюдава. Ако откаже, то целият свят й става зложелател.


На входирането на подписката участва и Киро Скалата, който бе измежду извънредно дейните поддръжници на делото през тези месеци и съумя да притегли доста съидейници. Фолкпевицата Рени също изрази своята поддръжка на място и прикани хората да показват свободната си воля, тъй като всеки има право самичък да взема решение какво е положително за него. Организаторите увериха, че това е единствено първата крачка и ще продължат с напъните си в тази посока.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР