На 28 януари се навършват 25 години от пускането на

...
На 28 януари се навършват 25 години от пускането на
Коментари Харесай

Столичното метро навършва 25 години

На 28 януари се навършват 25 години от стартирането на първия сектор на метрото в София. Тогава софийското метро бе с дължина 6,4 км и 5 метростанции, а в този момент е 52 км с 47 метростанции и обезпечава бърз и най-екологичен превоз в града. През последните 15 години Столичната община и „ Метрополитен “ ЕАД съумяха да разработят и защитят редица планове за неговото уголемение.

По мотив на 25-та годишнина на софийското метро на 26 и 27 януари 2023г. са планувани следните начинания:

На 26 януари от 10 ч. кметът на София Йорданка Фандъкова ще открие в Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) интернационална научно-техническа конференция на тематика “Иновативни архитектурни, градивни и механически решения при строителството на метрополитени “. В конференцията ще вземат участие проф.инж. Стоян Братоев, редица български и задгранични инженери, архитекти, учени.

УАСГ, зала Максима на бул. „ Христо Смирненски “ 1.

На 27 януари 2023г. от 16.00 часа в метростанция " Орлов мост " и „ Софийски университет “ ще бъде открита галерия, отдадена на 25-ата годишнина.

На 27 януари 2023г. от 19 ч. във Военния клуб на бул. “Цар Освободител “ ще бъдат отличени изявени проектанти, строители и хора, работили за построяването и употребата на метрото.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР