На 28 октомври по график ще започне приемането и превозването

...
На 28 октомври по график ще започне приемането и превозването
Коментари Харесай

Всичко, което трябва да знаете за изборите в Ямбол

На 28 октомври по график ще стартира приемането и превозването на изборните бумаги и материали от постройката на общинска администрация до адресите на СИК и ПСИК на територията на Община Ямбол.

Графиците са оповестени на на община Ямбол в секция, известени са и членовете на секционните изборни комисии. 105 са формираните изборни секции в Общината за изборите за кмет и за общински съветници на 29 октомври.

Две от тях са в МБАЛ „ Св. Пантелеймон “ и МБАЛ „ Св. Йоан Рилски “. Предприети са и нужните ограничения, позволяващи на гласоподавателите с повредено зрение или със усложнения в напредването да гласоподават.

Със заповед на и.д.кмет на община Ямбол са формирани две изборни секции за гласоподаване с преносима урна . В тях имат право да гласоподават единствено гласоподавателите с трайни увреждания, които са подали заявки за включването им в изборния лист на тази секция до 23 октомври.

Гражданите, с повредено зрение или със усложнения в напредването, които са пропуснали периода да подадат заявление за вписването им в изборния лист на секция с преносима урна, могат да гласоподават в изборна секция № 13 в постройката на ДКЦ-1 - някогашна поликлиника на ул. „ Христо Смирненски “ 2 или в секция № 16 в постройката на Оперативна програма „ Платени зони за паркиране и общински пазари “ - някогашен Клуб за хора с увреждания на ул. „ Ал. Стамболийски “ 29. В случая показват и декларация по пример -Приложение № 80-МИ, че не са дали своят вот и няма да гласоподават на друго място, оповестиха от Общината.

За гласоподаване на гласоподаватели с повредено зрение или със усложнения в напредването, според условията на чл.10 на Изборния кодекс, са подобаващи също изборна секция № 54 в постройката на Основно учебно заведение „ Йордан Йовков “ на ул. „ Тимок “3, изборна секция № 62 в постройката на Професионална гимназия по лека индустрия, екология и химични технологии на ул. „ Милин камък “2, изборна секция № 69 в постройката на Професионална гимназия по туризъм „ Алеко Константинов “ на ул. „ Търговска “ 85 и изборна секция № 96 в постройката на НЧ „ Пробуда - 1909 “ на пл. „ Страшимир Кринчев “ /бивш кафе-аператив/.

Гражданите с повредено зрение или със усложнения в напредването, искащи да гласоподават в изборния ден, могат да заявят превоз на дежурните телефони на община Ямбол в изборния ден, от 08:00 до 17:00 часа, на телефони: 046/68-11-16 и 046/68-11-17 и 0893/37-35-75. На разположение ще бъдат обезпечен и дежурни коли.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР