На 28-ми април началникът на Генералния щаб на Руската федерация

...
На 28-ми април началникът на Генералния щаб на Руската федерация
Коментари Харесай

Шефът на руския Генщаб тежко ранен, евакуираха го от Украйна

На 28-ми април началникът на Генералния щаб на Руската федерация армейски военачалник Валерий Герасимов (на фотографията с другия " покойник " Сергей Шойгу) дойде в региона на Изюм, с цел да поеме персонално управлението на интервенцията на съветските сили в Донбас и в Южна Украйна. Тази нощ генералът е бил незабавно евакуиран от зоната на спора, откакто е бил тежко ранен от шрапнел, твърди някогашен чиновник на съветското външно министерство, представен от " Дейли мейл ".

Според източника Герасимов е опериран по неотложност, шрапнелът е отхвърлен и заплаха за живота му на този стадий няма. Новината идва единствено ден, откакто 55-годишният Андрей Симонов стана деветият съветски военачалник, изгубил живота си в Украйна, откакто почина при ракетен удар в Харков.

С идването на Герасимов нашествието имаше двама командващи, и двамата със звание армейски военачалник. Генерал Дворников, до неотдавна командващ Западния боен окръг, а сега управляващ общо групировката на Русия в Украйна, и към момента настоящият шеф на Генерален щаб.

В прехванат от украинското разузнаване диалог с представител на администрацията на така наречен Донецка национална република, военачалник Дворников подчертал, че няма да се преценява със загубите, нито с молби да не „ праща хората си на очевидна смърт” и ще реализира задачите на интервенцията. Без подозрение военачалник Герасимов също щял да се стреми да потвърди пълководческите си качества. Още повече, че след неуспеха на „ блицкрига” по време на първата фаза на войната и неуспеха да бъде овладян Киев, военачалник Герасимов оповестил персонално пред Путин, че залага кариерата си и „ достойнството на върховен офицер” за триумфа на сегашната интервенция в Донбас.

Евентуален триумф на интервенцията обаче щял да предизвика драматичнен детайл: дали заслугите да бъдат приписани на военачалник Дворников и той да седне в креслото на начаника на Генерален щаб или военачалник Герасимов ще бъде опрощение и ще резервира поста си. При крах, най-хубавият вид за военачалник Герасимов щял да бъде боен арбитражен съд, а за военачалник Дворников – разжалване и отнемане от лична пенсия.

„ Унижението за военачалник Герасимов пред останалия върховен команден състав се показва и в това, че в миг, когато „ борбата за Донбас” е основният стратегически фокус за съветското командване, той в действителност е отхвърлен от поста на шеф на Генерален щаб и е изпратен „ на предния край” да изкупи виновността си за неуспеха на първата фаза на войната”, твърди съветският боен в емиграция Юри Жданов.
ТЕМА преди 18 часа 1648 преди 18 часа 3421 преди 19 часа 1414
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР