На 28 май в Париж Реал Мадрид и Ливърпул ще

...
На 28 май в Париж Реал Мадрид и Ливърпул ще
Коментари Харесай

В Англия: Ливърпул прави последен опит да отмъкне Мбапе

На 28 май в Париж Реал Мадрид и Ливърпул ще се изправят един против различен в тазгодишния край на Шампионската лига. Париж също е дом на Килиан Мбапе, трансферна цел и на двата клуба, съгласно „ The ​​Independent “.

Реал Мадрид работи по привличането на Мбапе от години и към този момент предложи 200 милиона евро предишното лято, само че парижани твърдо отхвърлиха да го продадат. Мбапе обаче не е подписал нов контракт, като вместо това отхвърли няколко атрактивни оферти от френския клуб.

Миналата седмица Мбапе беше видян в испанската столица с положителния си другар и съотборник Ашраф Хакими, като информациите в Испания сочеха, че е е там да си търси нова къща. В Реал пък се надяват да го обяват като своята нова звезда преди началото на предсезонното турне на клуба в Съединени американски щати.

Журналистът на „ The Independent “ Мигел Дилейни твърди, че Мбапе към момента не се е схванал за изискванията по новия си контракт с Реал Мадрид, добавяйки, че бъдещето му към момента е неразбираемо, което също дава вяра и на Ливърпул.

„ Червените “ бяха другият огромен претендент в конкуренцията за нападателя и това докара до спекулации в Англия, че тимът на Юрген Клоп, който нееднократно изрази възхищението си от френския национал, ще направи последно предложение, с което да се опита да завоюва услугите на 23-годишния Мбапе.

През януари информации във Франция допускаха, че Ливърпул е имал преимущество пред Реал Мадрид в борбата за Мбапе, а в този момент с по-малко от две седмици до финала на Шампионската лига, Ливърпул евентуално се завръща в битката.

Дилейни добавя, че „ Реал упорства за 50 % от медийните права на играча във всеки възможен контракт “. Въпреки това, „ представителите на Мбапе не желаят да се предадат толкоз доста и близки до обстановката считат, че „ Лос Бланкос “ може да са създали неточност при отправянето на настояването “.

Подобен трансфер няма да е елементарна интервенция и за Ливърпул, защото Мохамед Салах или Садио Мане ще би трябвало да изоставен „ Анфийлд, “ с цел да може „ алените “ да впишат Мбапе в структурата на заплатите в клуба. Договорите и на двамата изтичат през 2023 година.

Liverpool want to try and sign Kylian Mbappe
— TODAY (@todayng)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР