На 28 май в кино Люмиер Лидл (НДК) започна двадесет

...
На 28 май в кино Люмиер Лидл (НДК) започна двадесет
Коментари Харесай

"Геният: Пикасо" даде началото на Седмицата на испанското и ибероамериканското кино

На 28 май в кино " Люмиер Лидл " (НДК) стартира двадесет и петото юбилейно издание на Седмицата на испанското и ибероамериканското кино. Началото беше обещано с хитовия сериал на National Geographic " Геният: Пикасо ".

На 29 май програмата продължава с прожекции на испанската драма, основана на действителни събития, " Гигант ". Филмът показва пътешествието на двама братя из Европа, в което упоритостта, парите и славата ще трансформират ориста на фамилията. С две прожекции в деня ще е и испанската комедия " Племето ", в която майка и наследник ще открият, че макар че идват от доста разнообразни светове, и двамата носят ритъма в кръвта си.



Също толкоз забавни и занимателни са и останалите филми от програмата, които ще могат да бъдат видени в салоните на " Люмиер Лидл " (НДК) и G-8 в София, " Лъки Синема " в Пловдив и Фестивален и конгресен център във Варна. Билети за прожекциите на цени от 6 и 8 лева могат да бъдат купени на касите в кината. Повече за програмата можете да прочетете тук.

Седмицата на испанското и ибероамериканското кино се организира под егидата на Посолство на Кралство Испания, със съдействието на Институт " Сервантес ", Националния замък на културата и на дипломатическите задачи на Аржентина, Бразилия, Колумбия, Еквадор и Мексико.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР