На 28 май ЕС ще има извънредна среща на върха.

...
На 28 май ЕС ще има извънредна среща на върха.
Коментари Харесай

ЕС с извънредна среща на върха два дни след евроизборите

На 28 май Европейски Съюз ще има изключителна среща на върха. Това се пада тъкмо два дни след изборите за Европейски парламент на 26 май. Срещата е, с цел да се разиска кой да заеме трите управителни поста в европейските институции, които ще се овакантят тази есен.
Това удостовери участващият в днешната среща на върха на Европейски Съюз в Сибиу австрийски канцлер Себастиан Курц, представен от Асошиейтед прес. Срещата на върха на 28 май има за цел всички места да са заети до края на октомври, когато изтича мандатът на настоящия ръководител на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

Освен него в края на октомври си потегля и шефът на Европейската централна банка Марио Драги. Месец по-късно поста си ще напусне и ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск.

Туск съобщи, че на срещата този месец би трябвало да бъдат избистрени процедурите за избор на претендентите и всички свободни длъжности да бъдат запълнени на идната постоянна среща на върха на Европейски Съюз в Брюксел през юни.

На изключителната среща на 28 май европейските водачи ще проучват и резултатите от изборите за Екологичен потенциал. Очаква се Туск да получи мандат да балансира другите ползи, до момента в който страните членки вършат оферти по отношение на председателското място в Еврокомисията. Мнозина в Брюксел се притесняват, че на изборите още повече може да засилят позициите си евроскептичните партии, някои от които към този момент са показани в националните държавни управления, отбелязва ДПА.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР