На 28 май 2022 г. на МП Капитан Андреево на

...
На 28 май 2022 г. на МП Капитан Андреево на
Коментари Харесай

Митиничари хванаха мъж с внушително количество наркотици

На 28 май 2022 година на Министерство на правосъдието " Капитан Андреево " на трасе " Входящи товарни коли " зад гараж за осъществяване на щателна митническа инспекция в железен резервоар за боклук е открита чанта, съдържаща суха зелена листна маса. Направен е полеви наркотест, който посочил реакция на марихуана. Наркотичното вещество е с общо чисто тегло 11 460 грама и на стойност по цени за потребностите на правосъдната система 45 840 лв..

По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор под надзора на Окръжната прокуратура в Хасково.

При извършените оперативно-издирвателни мероприятия от митническите органи под надзора на Окръжната прокуратура в Хасково е открит възможен причинител на 51 година,турски жител, водач на товарен автомобил, който е притеглен в началото като очевидец.

След последвалите процесуално-следствени дейности е потвърдена неговата съпричастност за опит да придвижи през границата на страната от България към Турция високорисковото наркотично вещество – марихуана, оповестиха от Агенция " Митниици ".

С разпореждане на прокуратурата мъжът, апетитен за провинен, е притеглен в качеството на обвинен и арестуван за период от 72 часа, а на 28 юни 2022 година по искане на прокуратурата съдът е взел по отношение на него мярка за неотлонение " задържане под стража ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР