На 28 май 1934 година е имало раждане, за което

...
На 28 май 1934 година е имало раждане, за което
Коментари Харесай

Трагичната съдба на най-известните петзнаци в света СНИМКИ

На 28 май 1934 година е имало раждане, за което цяла Канада към момента приказва. Плодовитата майка, разчитала на близнаци, само че дава живот на цели пет девойки едновременно, само че в седмия месец от бременността си. Буквално още от първите им глътки въздух за бебетата се грижат десетки медицински сестри, тъй като за първи път в историята и петте плода претърпяват раждането. И петте девойки доближават пълноправие, само че много пъти петзначките Дион съжалявали, че изобщо са се родили, написа БЛИЦ.



Трябва да се означи, че майката на петзначките изобщо не си губела времето. Момичетата имат още пет по-големи братя и сестри, а след тях фамилията се попълнило с още три деца. Уви, девойките не съумели да се впишат добре в фамилията, въпреки и да изиграли основна роля за неговото благоденствие.



Правителството на Канада сполучливо съумяло да монетизира появяването на петзначките, построявайки за тях нещо като развъдник. Там Анет, Мари, Емили, Ивон и Сесил прекарали съвсем цялото си детство. Момичетата се учили вкъщи и съвсем в никакъв случай не напускали стените на дома, оказвайки се изолирани от света.



На ден животът на петзначките е можело да бъде следен от до 6000 индивида, а за 9 години тематичният парк е бил посетен от над 3 милиона души! Феноменът Дион основал същински туристически взрив в Канада и донесъл над 50 милиона $ на хазната.



Родителите им също чудесно припечелвали от звездните си деца, продавайки всевъзможни дрънкулки с ликовете на петзначките. През 1943 година главата на фамилията съумял да си върне правата върху децата, само че с това техните премеждия не завършили.



В новия им дом девойките още веднъж били обличани в идентични облекла, да ги считат, че са една цяла персона, натоварвали ги с работа и по всякакъв начин са се гаврили с тях. По-късно в книгата си сестрите даже приказват за полов тормоз от страна на татко им.



Не е учудващо, че с навършването на пълноправие девойките незабавно напуснали роднинския затвор. Три от тях, Мари, Анет и Сесил, се омъжили и основали семейство с деца. Животът на Емили бил ненадейно пресечен: 20-годишното момиче станало монахиня и се задушило по време на епилептичен пристъп.



През 1970 година сестрите се поинтересували от ориста на Мери: дамата, която живеела вкъщи си сама, престанала да поддържа контакт с тях. Доктор ревизирал какво става и разкрил в леглото бездиханното ѝ тяло. Мери била умряла от тромб в Мозъка.



В началото на 90-те години на предишния век останалите живи сестри се развели с мъжете си и почнали да живеят дружно. С общи старания те съумели да осъдят страната за 3 милиона $ обезщетения за изгубеното си детство. Оттогава девойките доста рядко се появяват пред аудитория, само че вършат всичко допустимо тяхната история да не се повтори с някой различен.



През 2001 година рак покосява 67-годишната Ивон, която прекарала остатъка от живота си в самотност. Анет и Сесил и сега са живи.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР