На 28 март бившият криптовалутен магнат Сам Банкман-Фрид, който беше

...
На 28 март бившият криптовалутен магнат Сам Банкман-Фрид, който беше
Коментари Харесай

Криптоизмамникът Сам Банкман-Фрид беше осъден на 25 години

На 28 март някогашният криптовалутен магнат Сам Банкман-Фрид, който беше наказан за машинация, беше наказан на 25 години затвор. По този метод приключи една невероятна сага, която прекатурна криптоиндустрията на стойност няколко трилиона $ и се трансформира в поучителна история за алчността и гордостта.


Присъдата на Банкман-Фрид е по-кратка от 40 до 50 години, които федералните прокурори препоръчваха, само че е по-висока от желаната от юристите му присъда от 6 години и половина. Федералният пробационен чиновник беше предложил 100 години, което е малко под оптималното допустимо наказване от 110 години зад решетките.

Преди произнасянето на присъдата Банкман-Фрид се извини на клиентите, вложителите и чиновниците на FTX. " Много хора се усещат в действителност разочаровани и те бяха доста разочаровани ", сподели той. " Съжалявам за това. Съжалявам за това, което се случи на всеки стадий. " Той добави, че решенията му " го преследват " всеки ден.

Присъдата означаваше край на огромно дело за машинация, което разкри необузданата волатилност и поемането на опасности в едва контролирания свят на криптовалутите. През ноември 2022 година криптоборсата на Банкман-Фрид, FTX, се взриви на практика за една нощ, заличавайки спестяванията на клиентите на стойност 8 милиарда $. На правосъден развой през есента на предходната година той беше наказан по седем обвинявания в машинация, интрига и пране на пари.

Присъдата му е една от най-дългите, наложени на обвинен за закононарушения с бели якички през последните години. През 2009 година Бърни Мадоф, който провежда фамозната скица на Понци, разпаднала се по време на финансовата рецесия през 2008 година, получи присъда от 150 години. По това време той беше на 70 години и умря 12 години по-късно. Елизабет Холмс, която беше наказана за машинация на вложителите в започващата си компания за кръвни проби Theranos, беше наказана на 11 години и три месеца през 2022 година

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР