На 28-и ноември на светско събитие в столичния клуб “Карусел”

...
На 28-и ноември на светско събитие в столичния клуб “Карусел”
Коментари Харесай

ThinkPad отбеляза 25-ия си рожден ден в България

На 28-и ноември на светско събитие в столичния клуб “Карусел” Lenovo означи 25-годишнината на ThinkPad. Повече от 100 посетители почетоха празника на именитата марка, пренаписала толкоз доста пъти съвременнaта история на компютърните технологии.
Ники Кънчев, като водещ на събитието, напомни на присъстващите някои от най-значимите достижения на ThinkPad, неговата устойчивост и потвърдена във времето надеждност: “Само си спомнете именития модел 700С - с дребната, само че значима алена точка - тракпойнтът! Една ненадмината иновация, която улеснява навигацията и отстранява нуждата от мишка. А през 1995-а година се появява моделът 701С, който предлага разтягащата се клавиатура “Пеперуда”. Именно по тази причина той е включен в непрекъснатата експозиция на Музея за модерно изкуство в Ню Йорк!”. Освен че минават редица военни проби, моделите от тази марка всеки ден са подложени на тестванията на всеки един от нас - с кафето, което разливаме от горната страна им, с ударите, които им предизвикваме, когато ги изпускаме, с температурните амплитуди, които понасят безшумно и безкомпромисно дружно с нас.
Проектиран от Ричард Сапер и създаден в лабораториите “Ямато” в Япония, първият ThinkPad - 700C - е показан публично на 5 октомври 1992 година Вдъхновен от обичайните японски кутии бенто, 700C слага началото на дълго и сполучливо странствуване. Прекарва няколко месеца в Космоса, печели повече от 300 награди и се трансформира в знак на триумф и статус измежду висшите мениджъри в целия свят.
“Със 130 млн. продадени устройства, ThinkPad е икона за IT промишлеността. Той оказа помощ на учените и откривателите да доближат до най-отдалечените кътчета на Земята, беше на десетки задачи в Космоса, с помощта на него доста предприемачески инициативи израснаха до огромните бизнеси, които са през днешния ден. Вълнуващото странствуване на ThinkPad сигурно ще продължи и в идващите десетилетия”, сподели Йовко Атанасов , управител на Lenovo за България и Македония в обръщението си към гостите.
Кулминацията на вечерта бе специфична хореография, чрез която бяха демонстрирани образно част от тестванията за устойчивост - разливане на течности, тежки удари, посипване с пясък.
За Lenovo
Lenovo е $43-милиардна световна компания, сложена в международната ранглиста на Fortune 500. Lenovo e водач в даването на новаторски потребителски и бизнес технологии и центрове за данни. Нашето портфолио от висококачествени, сигурни артикули и услуги обгръща компютри (включително именитите ThinkPad и YOGA марки), работни станции, сървъри, сториджи, компютърни мрежи, програмен продукт (включително решенията ThinkSystem и ThinkAgile) смарт тв приемници и семейство от мобилни артикули като смарт телефони (включително марката Moto), таблети и приложения. Присъединете се към нас в LinkedIn, следете ни във Фейсбук и Twitter (Lenovo Bulgaria) или ни посетете на www.lenovo.com/bg.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР