На 28 февруари Даниил Медведев официално се превърна в 27-ия

...
На 28 февруари Даниил Медведев официално се превърна в 27-ия
Коментари Харесай

Ранглисти: Медведев е №1, Димитров с 4 места назад


На 28 февруари Даниил Медведев публично се трансформира в 27-ия тенисист, който доближава до №1 в АТР ранглистата. 26-годишният руснак има в актива си 8615 точки, с което изпревари Новак Джокович с 8465. Сърбинът държеше първата позиция за рекордните 361 седмици.

„ Разбира се, че съм благополучен, че доближих до №1. Това беше моя цел откогато бях дребен и изключително напоследък. Получих доста известия от доста хора и от други тенисисти, желая да благодаря на всички за огромната поддръжка. “

Медведев е първият тенисист отвън „ Голямата четворка “ на Джокович, Роджъ рФедерер, Рафаел Надал и Анди Мъри, който доближава до №1 след 18 години, 3 седмици и 6 дни или другояче казано, от 1 февруари 2004, когато за последно водач в мъжкия тенис бе Анди Родик.

Медведев е третият руснак под №1 след Евгени Кафелников и Марат Сафин, както и най-високият в историята.

В топ 10 означаваме и още няколк промени. Рафаел Надал към този момент е четвърти за сметка на Стефанос Циципас, а Андрей Рубльов се изкачва под №6. Хуберт Хуркач към този момент е част от топ 10, откакто изпреварва Яник Синер.

Григор Димитров записва спад с 4 места и през тази седмица е №37. Причината е, че той не съумя да отбрани извоюваните точки от полуфинала в Акапулко преди година.

Втората ни ракета Димитър Кузманов се изкачва с още четири места до №195 в света. Промяна има във връзка с третата ракета на България. В тази позиция към този момент е Александър Лазаров, №409 в света. Причината се крие в изгубените точки от Адриан Андреев, който към този момент е №414 след спад от 44 места.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР