На 28.10.2020 г. в Мездра се състоя начална пресконференция по

...
На 28.10.2020 г. в Мездра се състоя начална пресконференция по
Коментари Харесай

Община Мездра и Жандармерийската служба в Мехединци обединяват усилията си срещу природните бедствия /снимки/

На 28.10.2020 година в Мездра се състоя начална конференция по Проект “Съвместни старания против естествените бедствия” ( “Joint Efforts Against Natural Disasters”), ROBG 416, оповестиха от локалната администрация.
Той се извършва взаимно от Община Мездра, България, в качеството й на водещ сътрудник, и от Жандармерийската работа в окръг Мехединци, Румъния, в качеството й на сътрудник по плана, и е съфинансиран от Европейския съюз посредством Европейския фонд за районно развиване в границите на Програмата за трансгранично съдействие Interreg V-A Румъния-България 2014-2020 година
Поради въведените противоепидемични ограничения в страната конференцията се организира online посредством видеоконферетна връзка. Събитието, което е част дейностите по информация и гласност на плана, почетоха кметът на община Мездра Иван Аспарухов, лейтенант Василе Николае - основен контрольор на Жандармерийската работа в окръг Мехединци, чиновници в Общинска администрация - Мездра и в Inspectoratul de Jandarmi Județean Mehedinți, представители на медиите и на други заинтригувани страни.
Ръководителят на плана Пламен Червенков показа задачите на плана, неговия бюджет и дълготрайност, както и плануваните действия - по ръководство на плана, по информация и гласност, по разработване на Стратегия за битка с естествените бедствия в трансграничния район и на План за деяние при спешни обстановки, осъществяване на осведомителна акция, действия за възстановяване потенциала на сътрудниците по плана, строителни действия за въстановяване на свлачище в с. Игнатица, община Мездра и за доставка на профилирано съоръжение за потребностите на Жандармерийската работа в Мехединци.
В приветствието си кметът Иван Аспарухов съобщи, че реализирането на този план е от взаимна изгода и за двете партньорски организации и изрази убеденост, че съдействието сред Община Мездра и Жандармерийската работа в окръг Мехединци ще продължи и отсега нататък, в това число посредством реализирането на други трансгранични планове.
Повече информация за плана можете да намерите на неговата интернет страница:
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР