На 27 юни в РИОСВ-Варна постъпиха няколко сигнала от граждани

...
На 27 юни в РИОСВ-Варна постъпиха няколко сигнала от граждани
Коментари Харесай

Мъртва риба изплува на брега на къмпинг Свети Георги, РИОСВ-Варна взе проби

На 27 юни в РИОСВ-Варна постъпиха няколко сигнала от жители за умряла риба на брега и в морската вода в региона на къмпинг „ Свети Георги “, околност „ Иканталъка “, сред гр. Каварна и гр. Балчик.

Експерти от екоинспекцията проведоха незабавна взаимна инспекция с представители на Басейнова дирекция „ Черноморски регион “ (БДЧР) и Регионалната лаборатория към Изпълнителна организация по околна среда във Варна. При инспекцията е осъществен обход по протежението на плаж „ Иканталъка II “, в това число на плажа при къмпинг „ Св. Георги “ и плаж „ Херос “, в землището на с. Топола. Установено е скупчване на мъртви рибни екземпляри от типовете попче, морска мишка, дребни пясъчни рачета и други. Същите са с размери към 3-4 см. Във водата се следи както умряла, по този начин и жива риба. 

От РИОСВ-Варна не са открити брегови източници на замърсяване или опалесценция по повърхността на морската вода, която е бистра с съществуване на водорасли без противен аромат.

По поръчка на БДЧР са взети водни проби от два пункта – плаж „ Иканталъка II “ при къмпинг „ Св. Георги “ и от плаж „ Тузлата “. Резултатите ще бъдат оповестени след привършване на анализите на водните проби. По информация на сигналоподателя, както и спасители присъстващи на плажа, налице е внезапно намаляване на температурата на морската вода, оповестиха от пресцентъра на РИОСВ-Варна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР