На 27 юни представят Васил Терзиев като кандидат за СофияЛидерът

...
На 27 юни представят Васил Терзиев като кандидат за СофияЛидерът
Коментари Харесай

Васил Терзиев - кандидат на ПП и ДБ за кмет на София, Борис Бонев повежда обща листа съветници

На 27 юни показват Васил Терзиев като претендент за София

Лидерът на “Спаси София ” Борис Бонев се чака да поведе общата листа за общински съветници в столицата на обединението с “Продължаваме смяната ”, “Демократична България ” и “Екипът на София ”. Това е една от сделките сред сътрудниците на този стадий, макар че процесът не е финализиран, написа " 24 часа ".


Интригата ще бъде ли заменен Терзиев от друга номинация бе дейна до последно. Появиха се информации, че има съмнения до каква степен фигурата на съоснователя на IT компанията „ Телерик “ е разпознаваема за необятната аудитория. За поста очаквания имаше и Борис Бонев от „ Спаси София “, като към този момент се чака той да отстъпи и да оглави листата с общински съветници на ПП-ДБ. Тръгнаха клюки, че за кмет може да бъде повдигнат в това число и Кирил Петков.

 

Очакванията са след изборите Бонев да бъде препоръчан за ръководител на Столичния общински съвет с оглед на тежестта, която той и групировката му имат в София, разкриха осведомени. На локалния избор през 2019 година Бонев бе претендент за кмет и взе 47 936 гласа (10,77%).

 

В 19 часа във вторник предприемачът Васил Терзиев ще събере съидейници и симпатизанти, с цел да разгласи публично, че се впуска в конкуренцията за София.

 

Терзиев е IT специалист и бе измежду създателите на компанията “Телерик ”, която през 2014 година беше купена от американската Progress с рекордна за района договорка за 262,5 млн. $. Той е и съосновател на “Телерик Академия ” и Campus X - планове, които оказват помощ за развиването на IT и стартъп сферата у нас. През май Терзиев напусна фонда за рисков капитал Eleven и бе сменен от някогашния си съучастник в “Телерик ” Светозар Георгиев. И двамата са измежду донорите в предизборните акции на “Промяната ”.

 

Запознати разкриха, че от месеци Терзиев е работил със сериозен екип по програмата и визията си за развиване на София, които се чака да бъдат показани във вторник.

 

Настояването му е да бъде показан целият екип за столицата, което включва и районните кметове. Но сред “софийската ” коалиция още има напрежение кои да са 24-мата претенденти.

 

Безспорни са такива като Трайчо Трайков на “Средец ” и Георги Илиев на “Слатина ”, които “Промяната ” ще поддържа, само че в други региони и двете обединения имат претендент. В “Студентски ” да вземем за пример Политическа партия желаят да повдигнат собствен човек, а актуалният кмет на Демократична България Петко Горанов към този момент съобщи, че ще се кандидатира за нов мандат.

 

 

Лицето на “Екипът на София ” арх. Любо Георгиев ще е предлагането за основен проектант, като концепцията е той да поеме визията за града, а чисто административната работа да се поеме от различен специалист.

 

Преди месец арх. Георгиев изясни в изявление за “Дневник ”, че към този момент работят експертни групи по разнообразни тематики - от градоустройство до опазване на здравето, тъй като проект за деяние с график би трябвало да има от ден първи на мандата.

 

А за общата листа за съветници към този момент се разисква вид за систематизиране на местата на квотен принцип и периодично повтаряне на обединенията. Очаква се всички претенденти да водят борба за преференции и пренареждане на листата.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР