На 27 януари ще се състои традиционният турнир-мемориал "17 партизани"

...
На 27 януари ще се състои традиционният турнир-мемориал "17 партизани"
Коментари Харесай

Традиционният шахматен турнир 17 партизани ще се проведе тази събота в Макреш

На 27 януари ще се състои обичайният турнир-мемориал "17 партизани " в Макреш, който е най-дълго продължаващият в цялата страна. Началният час е 10 часа, а мястото на осъществяване читалището на село Макреш. Председателят на видинския шахматен клуб "Найден Войнов " Евтим Стефанов разяснява идното съревнование:
"Взимат присъединяване тимове от Кула, Димово, Белоградчик, най-различни села от района. Имаме и състезатели от Сърбия, Румъния, от Монтана постоянно има посетители. Ще бъдат раздадени предметни награди, както и парични за първите три класирани тимове по дъски ".
Турнирът "17 партизани " и тази година е предшестван от отборните шампионати за деца, проведени от шахматен клуб "Найден Войнов ". За първи път шампионатите ще се проведат в шахматната школа.
"На 23 януари ще се организира отборния шампионат за деца до втори клас. Утре, на 24 януари, е отборният шампионат за деца до 4-ти клас. На 25-ти е шампионатът за всички възпитаници, добре са пристигнали ", сподели Евтим Стефанов.
През 2018 година ще продължат да се организират всички обичайни шампионати, които видинският клуб "Найден Войнов " провежда през годините.
"Ще продължи провеждането на видинските шампионати, които са всяка последна събота от месеца. Те се организират в шахматната школа. Характерният шампионат в Кула е при започване на месец май. Традиционният шампионат в Белоградчик ще е около Петровден, към 29 юни. Мемориалът "Найден Войнов " го вършим за празника на Видин, тъй че ще е на 26 или 27 октомври ", обясни идната година за видинския шахмат ръководителят на ШК "Найден Войнов " Евтим Стефанов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР