На 27 януари Хуан Гуайдо е призовал за два нови

...
На 27 януари Хуан Гуайдо е призовал за два нови
Коментари Харесай

Хуан Гуайдо призова за нови протести срещу Мадуро

На 27 януари Хуан Гуайдо е призовал за два нови митинга, с цел да се накарат военните да се извърнат против водача Николас Мадуро. Той поддържа европейския ултиматум бързо да се проведат свободни избори, предава AFP.
Във видео в Twitter той разгласи дните и часовете на митингите. В сряда митингът би трябвало да се обърне към военните „ и да упорства армията да се причисли към народа “, съобщи организация Фокус.
Вторият ще е в събота, той ще е „ огромен народен и интернационален протест поради поддръжката на Европейския съюз и ултиматума “ на Англия, Франция, Германия, Португалия, Испания и Нидерландия, съгласно който те ще признаят Гуайдо за краткотраен президент, в случай че до 3 февруари Мадуро на разгласи дата за нови избори.
Австралия в това време разгласи, че „ признава и поддържа “ Гуайдо като краткотраен президент до идните избори, а Италия прикани за „ бързо завръщане към демократичната легитимност “.
Съединени американски щати на собствен ред предизвестиха, че ще „ реагират по незабравим метод “, в случай че американски дипломати, Гуайдо или следеният от опозицията парламент се трансфорат в цели на принуждение и закани.
Мадуро не се отдръпнал от поста си и е декларирал пред CNN Turk: " Никой не може да ни слага ултиматуми. "
Близо 30 души са убити и повече от 300 – задържани при конфликтите през предходната седмица с полицията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР