На 27 октомври 2018 г. от 11:00 ч. на бул.

...
На 27 октомври 2018 г. от 11:00 ч. на бул.
Коментари Харесай

ЧЕЗ Електро стартира инициативата We Do Green със засаждане на 10 дървета



На 27 октомври 2018 година от 11:00 ч. на бул. „ Черни връх “ в София, след обичайното, съботно тичане на 5kmrun.bg в столичния Южен парк, което за повторно тази година ще е под мотото Run Green, участници в бягането и чиновници на ЧЕЗ в България ще засадят първите 10 дървета от плануваните за засаждане тази есен на територията на Западна България.

Събитието е част от самодейностите, включени в акцията на „ ЧЕЗ Електро България “ АД - „ Зареждаме Ви с сила “, по време на която Дружеството провежда и организира събития, свързани с грижата за околната среда и енергийната успеваемост.

Стартът на акцията бе даден на 14 юли 2018 година, когато „ ЧЕЗ Електро България “ АДи 5kmrun.bg организираха взаимно Run Green – тичане за възрастни и деца. Броят на участниците в Run Green дефинира и броя дървета - 366, които да бъдат засадени през есента от доброволци – чиновници на ЧЕЗ и жители. „ ЧЕЗ Електро България “ АД, със съдействието на gorata.bg, усили този брой и плануваните за засаждане дървета са над 1 500.

Следващото събитие от самодейността We Do Green е планувано за 2 ноември 2018 година, когато в землището на с. Росоман, Община Божурище, със съдействието на gorata.bg, доброволци – чиновници на ЧЕЗ в България, ще засадят 1 500 дървета.

През ноември, взаимно със столичната Община „ Възраждане “, „ ЧЕЗ Електро България “ АД провежда и засаждане на дървета в парк „ Възраждане “ от доброволци – поданици на общината и чиновници на ЧЕЗ в България.

Една от задачите на самодейността We Do Green е да разпространява потреблението на електронната фактура, като комфортен и сигурен, съвременен метод за приемане на месечните сметки, който дава опция за персонален принос към запазване на естествената среда.

До момента клиентите на „ ЧЕЗ Електро България “ АД, употребяващи по-модерния и екологичен електронен вид на фактура, са повече от 400 хиляди. Те дадоха своя принос в запазване на околната среда, като с избора си избавиха от изсичане над 3 550 дървета, икономисаха над 32 милиона листа хартия, или почти 273 тона хартия и 682 мегаватчаса електрическа енергия, нужна за производството им.


Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР