На 27 октомври 2018 г., на бул. „Черни връх“ №

...
На 27 октомври 2018 г., на бул. „Черни връх“ №
Коментари Харесай

ЧЕЗ Електро добавя още 375 дървета към планираните за засажадане по време на инициативата WE DO GREN


На 27 октомври 2018 година, на бул. „ Черни връх “ № 44-46 в София, участници в обичайното, съботно тичане на 5kmrun.bg в Южния парк и чиновници на ЧЕЗ в България засадиха първите 10 дървета от плануваните за засаждане тази есен по време на We Do Green.

В рамките на самодейността We Do Green „ ЧЕЗ Електро България “ АД провежда и организира събития, свързани с грижата за околната среда и енергийната успеваемост.
През юли тази година, взаимно с 5kmrun, беше извършено тичане за възрастни и деца под мотото Run Green, проведено в Южния парк в София. Тогава броят на участниците дефинира броя дървета – 366, които да бъдат засадени от доброволци – чиновници на ЧЕЗ и жители, на обезлесени територии в гори, паркове и обитаеми места в Западна България. Броят на участниците в Run Green 2 тази събота способства ЧЕЗ Електро България да добави още 375 дървета. Дружеството реши да усили този до над 1 500 дървета!

Следващото събитие от самодейността We Do Green е на 2 ноември 2018 година, когато доброволци – чиновници на ЧЕЗ в България, взаимно с gorata.bg и със съдействието на Югозападно държавно дружество, ще засадят 1 500 фиданки на дъб и акация на територията на опожарена гора в землището на с. Росоман, Община Божурище, Софийска област.

На 10 ноември „ ЧЕЗ Електро България “ АД, в партньорство с Община „ Възраждане “, провежда засаждане на 64 иглолистни и широколистни дървета в столичния парк „ Възраждане “ от доброволци – поданици на общината.

Една от задачите на самодейността We Do Green е да разпространява електронната фактура като комфортен и сигурен, съвременен метод за приемане на месечните сметки, който дава и опция за персонален принос към запазване на природата.
Над 400 000 клиенти на „ ЧЕЗ Електро България “ АД сега получават фактурите си онлайн. С избора си те избавиха от изсичане над 3 550 дървета, икономисаха над 32 милиона листа хартия, или почти 273 тона хартия и 682 мегаватчаса електрическа енергия, нужна за производството им.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР