На 27 май ще станат ясни присъдите на участниците в

...
На 27 май ще станат ясни присъдите на участниците в
Коментари Харесай

ВИДЕО Мятане на банкноти и разгул: Бг бандата, ощавила социалните помощи на Острова с 54 млн. паунда

На 27 май ще станат ясни присъдите на участниците в огромната лъжлива скица. Все повече британци обаче желаят да се затегне контролът при даването на обществени помощи.

Преди дни на Острова бе разкрита най-мащабната скица за източване на обществени помощи в Англия и Уелс. Зад нея стоят петима българи, които в продължение на близо четири години са източвали с подправени документи пари за така наречен повсеместен заем - обществена помощ за небогати и безработни.

Обвиняеми са Галина Николова, на 38 година, Стоян Стоянов, на 27 година, Цветка Тодорова, на 52 година, Гюнеш Али, на 33 година, и Патриция Панева, на 26 години.

Схема за бързо замогване

Групата е подавала хиляди подправени молби за повсеместен заем, като е употребила крадени самоличности на действителни хора. Участниците са предложили консултациите си на искащи да се записват в системата за помощи,.

При обиска в домовете на им полицията е разкрила пачки със 750 000 английски лири. Парите са получени през 6000 подправени заявки, част от тях подадени през откритите 900 мобилни устройства, стотици формуляри за кандидатстване, натъпкани в кашони, написа пише dnes.bg. Присвоената сума е общо 54 млн. английски лири

Най-голям отзив в ТикТок

Най-голям отзив новината откри измежду почитателите на ТикТок, оповестява bTV. В стотици видеокоментари се посочваха клипчетата, открити в телефоните на един от обвинените, на които хвърлят банкноти от 20 паунда из жилището на един от обвинените. Пудели няма, само че пачките са впечатляващи.

Открити са и други клипчета, на които се е вижда първокласният живот на българите на гърба на британската обществена система.

Сред мненията не липсват и въпроси за това дали Галина Николова, Стоян Стоянов, Цветка Тодорова, Гюнеш Али и Патриция Панева ще получат обективна присъда или ще се разминат с минимално наказване, откакто са се признали за отговорни в съда.

На 27 май ще станат ясни присъдите на участниците в огромната лъжлива скица. Все повече британци обаче повдигат още веднъж въпроса дали не би трябвало да се затегне контролът при даването на обществени помощи.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР