На 27 май 2021 г. за тринадесета поредна година бяха

...
На 27 май 2021 г. за тринадесета поредна година бяха
Коментари Харесай

Отличиха най-добрите застрахователни и пенсионноосигурителни компании за 2020 г.

На 27 май 2021 година за тринадесета поредна година бяха връчени най-престижните годишни награди в застрахователния и пенсионноосигурителния бранш у нас - „ Застраховател на годината “, “Пенсионноосигурително сдружение на годината” и “Застрахователен брокер на годината” за 2020 година, както и годишните награди на фондация “Проф. доктор Велеслав Гаврийски”.

Организатори на събитието са Висшето учебно заведение по обезпечаване и финанси (ВУЗФ), Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ), Българската асоциация на сдруженията за в допълнение пенсионно обезпечаване (БАДДПО), фондация „ Проф. доктор Велеслав Гаврийски” и Българската асоциация на застрахователните брокери (БАЗБ).

Наградите бяха връчени на публична гала в аулата на ВУЗФ, извършена в онлайн формат, поради противоепидемичните ограничавания и беше излъчена онлайн във фейсбук страницата на висшето учебно заведение.

Специални посетители на церемонията бяха господин Бойко Атанасов, ръководител на Комисията за финансов контрол (КФН), господин Лазар Лазаров, зам.-министър на труда и обществената политика, господин Владимир Савов, зам.-председател на КФН, управляващ ръководство „ Застрахователен контрол “ и госпожа Диана Йорданова, зам.-председател на КФН, управляващ ръководство „ Осигурителен контрол ".

Най-добрите компании бяха избрани от експертно жури, формирано от представители на уредниците, на база справедливи обществени критерии и индикатори.

Официалната гала беше открита от ректора на ВУЗФ доцент доктор Григорий Вазов, член на Организационния комитет и създател на годишните награди, който акцентира, че връчването на премиите е най-значимото и предстоящо събитие за застрахователния и пенсионноосигурителния бранш, което е самопризнание за работата на фирмите и отличава най-хубавите от тях през миналата предизвикателна година.

Специално одобрение към уредниците и цялата застрахователна колегия, насочи господин Бойко Атанасов, ръководител на КФН. Той поздрави уредниците на събитието, формалните посетители и се обърна към присъстващите и феновете с думите:

„ Когато рецесията се разпростра, секторът на застраховането и пенсионното обезпечаване имаше от една страна избор да продължи да работи по инерция и по утъпканите, само че устойчиви модели като се старае да предотврати възможни загуби. От друга страна, обаче, пред нас стои изборът да създадем нови способи на опериране на пазара и в отношението с клиентите. Днес ясно виждаме, че участниците на застрахователния и пенсионноосигурителния пазар съумяват сполучливо да се приспособяват към провокациите на средата посредством внедряване на от ден на ден цифрови услуги и мобилните финтех приложения, посредством построяването на организационна просвета за работа, в която да се запазят положителните и работещи практики и да се внедряват нови, съответни за пазара и изискванията. Вярвам, че моторът на смяната в бранша е фокус, мисъл, акцент върху съответни, особено основани за целеви групи клиенти артикули, тъй като точно настройката на мислене и потребностите на хората са решаващи за стабилността на бранша. Днес повече от всеки път ние прекосяваме от етапа на отговор на рецесията към етапа на възобновяване и към етапа на нововъведения, с цел да осигурим това, от което потребителите имат най-голяма потребност - сигурност и успокоение! “

Призовете в трите категории “Застраховател на годината” и номинираните сдружения, показа господин Константин Велев, ръководител на АБЗ. В обръщението си той уточни, че нетрадиционният за общността метод на осъществяване на тържествената гала е и знак на интервала, през които прекосяваме - на провокации и трансформации, на търсене на оптимални решения с взор към бизнеса и към обществото.

„ Именно в подобен интервал се демонстрира дълбокият смисъл на премиите „ Застраховател на годината “, тъй като ни оказват помощ да осмислим компликациите и да оценим достиженията на фирмите и бранша като цяло. Изминалата спешна година пристигна с доста незнайни за всички нас и наложи стремглав ритъм на промяна. Компаниите сполучливо дадоха отговор на предизвикването, усъвършенстваха и цифровизираха бизнес процесите си, дадоха отговор на потребностите на клиентите си с новаторски решения и артикули. Безспорно достижение е, че на фона на икономическата рецесия пазарът остана постоянен и реализира резултати, близки до доста сполучливата 2019 година “ – акцентира Константин Велев.

Наградата в категория „ Застраховател на годината - Общо обезпечаване “ за 2020 година Спечели “ДЗИ–Общо застраховане” EАД. Отличието беше връчено на господин Коста Чолаков, ръководител на УС и основен изпълнителен шеф на ДЗИ, от Бойко Атанасов, ръководител на Комисията за финансов контрол.

В категория „ Застраховател на годината – Животозастраховане “ за 2020 година победител стана ЗК “Уника Живот” АД. Отличието беше връчено от доктор Николай Здравков, ръководител на УС на БАЗБ, а премията одобри Борис Паличев, общоприет управител на “Уника България” АД.

Призът “Застраховател на годината – Най-динамично разрастващо се сдружение “ за 2020 година завоюва “Застрахователно сдружение ЕИГ Ре” EАД. Наградата беше връчена от доцент доктор Григорий Вазов, ректор на ВУЗФ, на господин Петър Аврамов, ръководител на Надзорния съвет на компанията.

На тържествената гала бяха отличени и най-хубавите пенсионноосигурителни сдружения. Техните номинации показа госпожа Евелина Милтенова, ръководител на БАДДПО.

В категорията „ Пенсионноосигурително сдружение на годината” за 2020 година, за активността по в допълнение наложително пенсионно обезпечаване, премията получи ПОК „ Доверие” АД. Наградата беше връчена от госпожа Диана Йорданова, зам.-председател на КФН на госпожа Даниела Петкова, ръководител на УС на компанията.

Призът „ Пенсионноосигурително сдружение на годината” за 2020 година, за активността по в допълнение непринудено пенсионно обезпечаване, получи ПОД „ Алианц България” АД. Наградата беше връчена от господин Лазар Лазаров, зам.-министър на труда и обществената политика на господин Владислав Русев, зам.-председател на Управителния съвет и основен изпълнителен шеф на компанията.

В категорията „ Пенсионноосигурително сдружение на годината” за най-динамично развиване в активността си през 2020 година победител стана “ПОД - Бъдеще “ АД. Наградата беше връчена от доктор Орлин Пенев, член на Организационния комитет на годишните награди на господин Андрей Шотов, изпълнителен член на Съвета на шефовете на компанията.

Номинациите в категориите “Застрахователен брокер на годината” показа доктор Николай Здравков, ръководител на БАЗБ.

Победител в категорията „ Застрахователен брокер на годината – Общо обезпечаване “ за 2020 година стана “Амарант България” ООД. Наградата беше връчена от господин Владимир Савов, зам.-председател на КФН, управляващ ръководство “Застрахователен надзор” на господин Янаки Янакиев, шеф на компанията.

Призът в категория „ Застрахователeн брокер на годината – Животозастраховане” за 2020 година получи " Ай Ен Джи Иншурънс Брокерс” ООД. Наградата беше връчена от господин Константин Велев, ръководител на АБЗ, на господин Тодор Дедински, шеф „ Бизнес развиване “ в компанията.

Наградата “Застрахователен брокер на годината – Най-динамично разрастващо се сдружение “ през 2020 година бе връчена на ''Дженерал Брокер'' ООД. Призът беше връчен от госпожа Светла Несторова, член на Организационния комитет на годишните награди, ръководител на УС и основен изпълнителен шеф на ЗЕАД “Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп” ЕАД на господин Теодор Христов, шеф на компанията победител.

Фондация „ Проф. доктор Велеслав Гаврийски” връчи за 23-та поредна година своите национални лични награди за 2021 и 2020 година на най-заслужилите специалисти и експерти в секторите обезпечаване и обезпечаване. Отличените със специфични призове бяха показани от проф. д.ик.н. Нено Павлов, ръководител на фондацията.

С премията „ За повсеместен принос в развиването на българското осигуряване” за 2021 година бе почетен доцент доктор Бисер Петков, а премията му връчи господин Лазар Лазаров, зам.-министър на труда и обществената политика.

Със същия приз за 2020 година беше отличен Мирослав Маринов, изпълнителен шеф на ПОК ”Доверие” АД.

Призът “За повсеместен принос в развиването на българското обезпечаване “ – 2021 получи господин Недялко Чандъров, ръководител на УС и основен изпълнителен шеф на ЗАД „ Булстрад Виена Иншурънс Груп”. Наградата му връчи господин Бойко Атанасов, ръководител на КФН.

Своите награди за 2020 година в същата категория получиха проф. доктор Стоян Проданов, изпълнителен шеф на ЗД „ Бул Инс” АД и началник на катедра „ Финанси” в Стопанска академия “Д. А. Ценов” - Свищов и Петър Аврамов, зам.-председател на Съвета на шефовете на ЗД ”Евроинс” и ръководител на Надзорния съвет на „ ЗД ЕИГ Ре” АД.

С премията " За повсеместен принос в развиването на посредничеството в застраховането " – 2021 година бе отличена госпожа Моника Минкова, зам.-председател на УС на БАЗБ и районен управител RENOMIA България. Призът ѝ беше връчен от доцент доктор Григорий Вазов, ректор на ВУЗФ.

Носител на наградата в тази категория за 2020 година е Михаил Антонов, шеф на осигурителен брокер „ АВВИ” ООД.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР