На 27 март преминаваме към лятното часово време. В 3.00

...
На 27 март преминаваме към лятното часово време. В 3.00
Коментари Харесай

Преминаваме към лятно часово време! Тази нощ в 3:00 часа местим стрелките с един час напред

На 27 март прекосяваме към лятното часово време. В 3.00 сутринта в неделя стрелките би трябвало да бъдат преместени с един час напред.

Така денонощието на 27 март се съкратява с един час, а това значи, че ще спим с час по-малко.

Предимството на лятното часово време е, че денят става по-дълъг и се стъмва по-късно. В нашата страна сменяме времето за 43-та поредна година.

При смарт телефоните и компютрите тази промяна става автоматизирано.

Смяната на времето смущава системите в човешкия организъм, споделя доктор Лойд Джоунс - ръководител на американската асоциация за сърдечно здраве, който е описван като един от най-хубавите специалисти по профилактика на сърдечносъдовите болести.

„ Няколко дни откакто сменим с час напред времето напролет сме очевидци на по-високи равнища на хоспитализации заради инфаркти, инсулти и нарушавания на сърдечния темп. За съпоставяне през есента, когато получим един час повече за сън, пък виждаме по-малко от предстоящите признати в лечебни заведения хора за същите тези проблеми със сърцето и мозъка. “

Смяната на времето се отразява по-зле на хората със сърдечносъдови болести, диабет, високо кръвно налягане и висок холестерол и пушачите.

„ Все повече разбираме какъв брой е значим за нашето здраве вътрешният ни часовник. Когато имаме един час повече за сън това значи по-ниски равнища на хормоните на напрежението и по-ниско кръвно налягане през идващите дни. Аналогично, когато загубим този час напролет равнищата на хормоните на напрежението са по-високи. “

Препоръките на лекарите са за сън сред 7 и 9 часа всяка нощ за възрастни хора. Риск за здравето има както при по-малко, по този начин и при повече часове сън.

Сред препоръките на медиците са да си изградим режим за сън, който да следваме, и денем да се изморяваме, с цел да заспим по-лесно.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР