На 27 март отбелязваме Световния ден на театъра. В този

...
На 27 март отбелязваме Световния ден на театъра. В този
Коментари Харесай

Връчват наградите ИКАР 2023 в Свeтовния ден на театъра

На 27 март означаваме Световния ден на театъра. В този ден ще бъдат връчени ИКАР-ите - национална премия за театрални изкуства у нас.

Световният ден на театъра се отбелязва от 1962 година по самодейност на Международния сценичен институт (International Theatre Institute ITI). Датата е 27 март, тъй като на този ден се открива сезона на " Театър на нациите " ( " Theatre of Nations " ).

От този ден, всяка година, един от методите на отбелязване на празника е бележит актьор да насочи своето годишно обръщение. За първи път през 1962 година това прави Жан Кокто (френски стихотворец, публицист, дизайнер, художник, ваятел и режисьор). Театърът е едно от най-древните всред 7-те изкуства. Разпространено е във всички култури на света и има собствен повсеместен език. Театърът има несравнимо органично наличие измежду нас, има тази непосредствена връзка, която влияе интуитивно и каквито форми да приема, ще има своето място в живота ни.

Посланието на Световния ден на театъра нормално се превежда на над 50 езика, популяризира се по медии и се чете преди режисура, в случай че по този начин реши съответният спектакъл.

За поредна година в Световния ден на театъра - 27
Всичко за Вашата сватба
март, Съюзът на артистите в България ще връчи Националните награди за театрални изкуства ИКАР. По традиция церемонията ще се организира в Народния спектакъл от 19:00 часа./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg