На 27 март (неделя) от 21:00 ч., в неделната поредица

...
На 27 март (неделя) от 21:00 ч., в неделната поредица
Коментари Харесай

Телевизионна премиера – „Котка в стената“ от Мина Милева и Весела Казакова по БНТ 1

На 27 март (неделя) от 21:00 ч., в неделната поредност „ БГ киновечер “ по Българска национална телевизия 1 гледайте телевизионна премиера на драмата „ Котка в стената “ .

„ Котка в стената “ е игралният дебют на режисьорите Мина Милева и Весела Казакова. Филмът е селектиран в пет фестивала, А-категория със международна премиера в главното съревнование на фестивала в Локарно и реализира първо място в лятната ранглиста на Скрийн Интернешънъл за самостоятелни фестивални шлагери през 2019 година „ Котка в стената “ е в селекцията за Европейските кино награди от 2020 година Носител е на премията на интернационалната рецензия на Варшавския фестивал 2019 година, две награди на публиката и на младежкото жури на фестивала на Тарковски Зеркало в Русия. Филмът е разгласен за най-хубав дебют на българския народен фестивал “Златна Роза” през 2019 година и за най-хубав български филм на София Филм Фест 2020 година Получава всеобщо кино-разпространение в Испания, а в Америка е в Амазон Прайм със 100% рейтинг във авторитетния уеб страница „ Ротън Томато “, отразяващ мнението на международните кино-критици. Според международните кино специалисти точно този филм е тръмплин за сполучливата следваща кариера на режисьорския тандем със селекцията им в Кан с „ Жените в действителност плачат “ през 2021 година

„ Котка в стената “ е копродукция сред България, Англия и Франция и е подсилен за развиване от под-програма „ МЕДИА “ на Творческа Европа. Българската национална телевизия поддържа плана за къса телевизионна новела, с което става ко-продуцент на кино лентата.

Режисьори на „ Котка в стената “ са Мина Милева и Весела Казакова, оператор - Димитър Костов, продуценти - Мина Милева, Весела Казакова, Ламброс Атешлис, Кристоф Брунше и музика Анди Каутън. В функциите феновете ще видят Ирина Атанасова, Ангел Генов, Орлин Асенов, Гилда Уо, Джон Джо Инкпен и други.

Гледайте „ БГ киновечер “ всяка не разделям от 21:00 ч. по Българска национална телевизия 1
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР