На 27 март 2023 г. се проведе финалната пресконференция по

...
На 27 март 2023 г. се проведе финалната пресконференция по
Коментари Харесай

Проектът за интернационализация на МСП чрез търговски мисии, международни бизнес делегации и конференции приключи с над 1500 подкрепени МСП

На 27 март 2023 година се организира финалната конференция по план ПРОЕКТ № BG16RFOP002-2.052-0001 " Подкрепа на интернационализацията на българските предприятия посредством осъществяване на търговски задачи, бизнес конгреси, конференции, контактни тържища и двустранни срещи ", изпълняван от ИАНМСП, с помощта на който над 1500 МСП получиха поддръжка за присъединяване в търговски задачи, бизнес конгреси, конференци и контакти тържища с съществена цел – развиване на наличието им на интернационалните пазари.

Двете съществени действия – образуване на търговски задачи в чужбина, и образуване на интернационалните бизнес конгреси, конференции, контактни тържища и двустранни срещи в България записва сериозен триумф преизпълнени знаци, освен това в периоди по план, който мина през пандемията от КОВИД-19 и рестрикциите за пътувания и образуване на събития, разяснява зам.-изпълнителният шеф на ИАНМСП и началник на плана Борислав Димитрачков.

" Заложените по план 750 предприятия като знак за поддръжка бяха повече от двойно надминати и успяхме да спомогнем за интераницонализацията на 1591 компании от бранша на МСП с общ бюджет от малко над 2 милиона лв. ”, разяснява координаторът на плана и шеф на дирекция " Интернационализация ” Лъчезар Петков.

" В знаците заложихме осъществяване на 15 търговски задачи, само че вярното разпределнение на бюджета ни разреши организацията на 24, в които се включиха общо 252 МСП. Подкрихме три континента – Северна Америка, Европа и Азия. Впечатляващото тук е, че над 60% чакат най-малко един контракт за експорт, а над 30% -повече от един ", добави той.

" По отношение на интернационалните събития, извършени в страната, регистрирахме 1339 МСП, които са взели присъединяване в 26 събития и над 4000 общо представители на бизнеса, институциите, бизнес организациите и интернационалните представители, които са взели присъединяване и са взаимодействали и провели срещи с МСП ”, разяснява още Петков.

В срещата се включиха и представители на бизнеса, които показаха част от директните резултати от присъединяване си в деянията, проведени от ИАНМСП:

" Благодарение на комерсиалната задача в Съединени американски щати с присъединяване на водещото финтех събитие в света Money 20-20, бяхме видяни и за първи път следващата година ще има български панелист на събитие от подобен мащаб ”, разяснява Георги Пенев, изп. шеф на Българската финтех асоциация.

" Благодарим на ИАНМСП, че върна назад Англия на картата за интераницонализация на МСП с помощта на задачите извършени там и събитията, проведени тук с фокус Острова ”, разяснява от своя страна ръководителят на Британо-българската бизнес асоциация Елена Йорданова.

Гергана Андреева, изпълнителен шеф на Българската национална асоциация етерични масла, парфюмерия и козметика (БНАЕМПК), съобщи благодарността от страна на бранша на козметиката към ИАНМСП и изключително към модерната политика по осъществяване на търговски задачи, организацията им и резултатите от тях.

Проект № BG16RFOP002-2.052-0001 " Подкрепа на интернационализацията на българските предприятия посредством осъществяване на търговски задачи, бизнес конгреси, конференции, контактни тържища и двустранни срещи " е финансиран от Европейския фонд за районно развиване посредством Оперативна стратегия " Иновации и конкурентоспособност " 2014–2020, по който ИАНМСП е институционален бенефициент.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР