На 26 -ти април в Гьоте институт в София се

...
На 26 -ти април в Гьоте институт в София се
Коментари Харесай

Рапът среща Средновековието за оригиналната презентация разказва германският рапър Anjay



На 26 -ти април в Гьоте институт в София се състоя лекция с ексцентрична презентация за връзката сред рапа и средновековните поети, които се изправят един против различен в поетична обществена борба. „ Разпрата “ сред средновековните артисти е словесна битка, която се е провела за забавление по време на рицарските шампионати. В съревнованието поетите са се опитвали артистично да победят своите противници с думи. Целта била достигането на допустимо най-голямо самопризнание от страна на публиката. Проф. доктор Елке Брюген стои зад тази истинска концепция да съчетае поетичните шампионати от Средновековието с рап конкуренцията, под името „ Средновековието среща рапа “.  Ето какво показа проф. Брюген в предаването " Евробокс ".

" Аз съм преподавател в Софийския университет, преподавам в немския департамент, пристигам от Германия, от Бон. където съм учила и преподавах  в университета в Бон и Кьолн.По време на моите проучвания се насочих към средновековната литература, тъй че познавах средновековната лирика, само че в същото време слушах немска рап музика и през съзнанието ми мина мисълта, че има доста аналогии, доста общи неща, както сочи заглавието на събитието самобитната война сред средновековните артисти може да бъде разбрана като словесна битка и  през днешния ден тази схватка  е доста настояща в рапа. " В поддръжка на концепцията, за презентацията в плана се включи и немския рапър Анджей. Но преди този момент даде изявление за " Евробокс ".

" Казвам се Анджей и съм от Берлин, по- тъкмо от Западен Берлин. Създавам музика и предходната година записах мини албум, който можете да намерите в другите интернет платформи, както и на моята публична страница.  Аз съм  немски рапър, само че тъй като съм следвал  немска лингвистика,  при започване на образованието ни изучавах  средновековна литература и по тази причина ми беше прелестно да се причисля към това събитие, тъй като си върнах спомените от идолите ми от Средновековието и тяхната лирика. "

По време на борбите импровизирате ли или  програмата ви е авансово готова

" Преобладаващо скалъпвам, нормално в рапа се импровизира, само че особено за това събитие написах няколко стиха, отдадени на бойните битки. Харесвам свободния жанр и импровизацията, само че за това събитие би трябвало да се опише атмосферата, моментите и желаех да съм сигурен, че ще разполагам с добър текст, също по този начин прожектираме текста на стената, с цел да може и всеки до го прочете. "

За да сте достоверен, обличате ли доспехи като рицарите, изобщо каква  е визията ви, по какъв начин изглеждате

" Притежавам доста рисково оръжие, това естествено е моето тяло. Не  нося оръжие, тъй като не приемам  насилието. В рап музиката битката е единствено с думи и причини, тъй че споровете се вземат решение с причини, а не с война "

Бях в Бон  на концерт на Сами Делукс през 2013-та година, който доста ме впечатли, както и аудиторията, тя беше от младежи. При вас каква е аудиторията

" Моята публика няма възрастово ограничаване, изнасял съм рап концерти в дом за възрастни хора, в детски  градини, пред младежи, тъй като музиката не има възраст. " Цялото изявление и рап импровизацията на Анджей за предаването " Евробокс " можете да чуете в атачмънта.


Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР