На 26 ноември вниманието на всички футболни почитатели в Северна

...
На 26 ноември вниманието на всички футболни почитатели в Северна
Коментари Харесай

Единни и уверени: Северна Македония мечтае за световното по футбол в Катар

На 26 ноември вниманието на всички футболни фенове в Северна Македония ще е ориентирано към жребия за установяване на двойките в баража за международното състезание. Техният народен тим записа историческо достижение, като за пръв път се класира втори в квалификационната си група за международни финали.

Така 2021 година продължава да е доста сполучлива за футболния тим на Северна Македония, който през лятото дебютира на европейско състезание.

Няколко месеца по-късно макар треньорската промяна съставът продължи възходящия си път и се подреди незабавно след Германия в групата си за международното. Селекционерът Игор Ангеловски се раздели с тима след европейското, а на мястото му пристигна Благоя Милевски.

" Честитя на моите футболисти. Заслуга за триумфа има и моят предходник Игор Ангеловски и играчите, взели участие в квалификационния цикъл ", сподели Милевски. Думите му пристигнаха след решаващата победа с 3:1 против Исландия в Скопие. Дни по-рано тимът реализира огромен триумф след 5:0 против Армения като посетител.

С това беше поставена точка на присъединяване в групата, което включи и паметна победа с 2:1 като посетител на Германия.



Желанието на Северна Македония продължава да пораства. " Трябва въпреки всичко да кажем, че не сме достигнали равнището, което желая. Имаме опция да напредваме още. Още с идването ми като селекционер имах вяра в качествата на нашите футболисти и те изцяло оправдаха доверието ", съобщи Милевски.

" Всички сме едно "

С идването си той промени стила на игра, само че все пак положителните резултати продължиха. Северна Македония приключи с пет победи, три равенства и две загуби, като завоюва конкуренцията с Румъния за второто място.

Според капитана Стефан Ристовски ключът е в обединяването в тима. " В нашата съблекалня няма македонец, албанец, черен или бял. Тук има единение, всички играем за една фланелка и по този начин стигнахме до този триумф ", съобщи той.

" Чувството е прелестно, цялостен съм с страсти и съм горделив от триумфа. Имаше напрежение, Македония не е свикналa да играe такива мачове за класиране на огромни шампионати. Отборът още веднъж отвори очите си за футболния свят ", добави той.

Северна Македония е един от 12-те тима, които ще играят в баражите. Те ще са разграничени в три потока по четири, като ще се играят полуфинали в по един мач, а спечелилите ще се срещнат във финали, с цел да дефинират последните три европейски участника на международното. Мачовете ще са във втората половина на март 2022 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР