На 26 май 2023 г. от 9 ч. в аулата

...
На 26 май 2023 г. от 9 ч. в аулата
Коментари Харесай

Болница „Лозенец“ открива Метаболитен център

На 26 май 2023 година от 9 ч. в аулата на Университетска болница „ Лозенец “ ще се организира самодейността Клинични дни „ Лозенец “ на тематика „ Метаболизъм и метаболитни болести “, оповестиха от лечебното заведение.

В рамките на проявата ще бъде открит Метаболитен център „ Лозенец “ и ще бъдат показани презентации от водещи експерти – ендокринолози, гастроентеролози, диетолози, психолози, рехабилитатори, свързани със затлъстяването, питателните нарушавания и съпътстващите ги затруднения.

Модератори ще бъдат доктор Десимира Миронова, ендокринолог, и доктор Герасим Темелков, гастроентеролог. На форума ще бъде изнесена и презентация от проф. Иван Мазнев – гост-лектор от НСА „ Васил Левски “. Присъстващите ще чуят и персоналната история на Николай Гелишев – пациент със захарен диабет вид І, постигнал забележителни триумфи в спорта на фона на добър надзор на болестта. Събитието е отворено за лекари, студенти, пациенти, публицисти и всички, които се вълнуват от тази тема.

В продължение на академичната част на форума от предходния ден, на 27 май 2023 година от 9 ч. участниците в самодейността, всички искащи, както и част от екипа на лечебното заведение (лекари, медицински сестри, рехабилитатори, администрация), пациенти, студенти от Медицинския факултет на СУ „ Св. Климент Охридски “, ще се включат в обичайния съботен маратон на 5KM RUN в Южния парк. Този ден бягането ще е с идея – физическата интензивност като опция на затлъстяването и нездравословния метод на живот. Съорганизатор на самодейността „ Бягане с идея “ е регион Триадица.

Медиен сътрудник на проявата е Euronews Bulgaria – малкия екран, с която болничното заведение си партнира сполучливо към този момент година.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР