На 26 и 27 октомври 2022 г. във Витоша Парк

...
На 26 и 27 октомври 2022 г. във Витоша Парк
Коментари Харесай

„Витоша Парк Хотел“ става арена на надпревара между най-добрите майстори на еспресо и капучино

На 26 и 27 октомври 2022 година във „ Витоша Парк Хотел “ ще се организира Бариста Шампионата в два кръга, който е проведен с поддръжката на „ Лаваца “. И двата дни от конкуренцията ще бъдат открити в 10:00 ч. и ще се включат към 35 баристи от цяла България.

В първия ден от Бариста Шампионата участниците ще би трябвало да подготвят италианско еспресо и капучино по стандарт. Представилите се най-добре ще имат опцията да се явят на втори кръг, където ще би трябвало да подготвят мокачино, по лична рецепта. За него би трябвало да се водят по класическата рецепта, съдържаща следните съставки: кафе, шоколад или какао на прахуляк, мляко. Също по този начин би трябвало да обогатят самата рецепта по личен метод.

Всички участващи в надпреварата ще бъдат оценени от жури, формирано от интернационалните съдии, което ще попълня специфичен формуляр, след всяко показване, който се състои от два панела – единият за техническа оценка, а другият за сетивна оценка.

 

Панелът за техническа оценка се състои от двама специалисти от кафения бранш, които ще записват своите оценки, употребявайки формуляра, и по този метод ще бъде изчислена междинната стойност, с цел да се получи окончателният резултат.

 

Панелът за сетивната оценка се състои от трима дегустатори, които познават чудесно характерностите на разнообразни типове кафе „ Лаваца “. Те ще записват своите оценки за сетивна дегустация и още веднъж по този метод ще бъде изчислена междинната стойност, с цел да се получи окончателният резултат.

Тримата баристи, които получат най-хубави оценки от журито на втория кръг, печелят присъединяване в интернационален Бариста Шампионата, проведен от „ Лаваца “ в SIGEP, Милано, който ще се състои 2023 година Там ще се изправят против сътрудници от над 15 страни. Отново там ще има трима спечелили, които ще завоюват:

- Чисто нова кафе машина Nuova Simonelli
- Посещение до Lavazza Innovation Center в Торино, Италия

Снимка на рецептата, с която са спечелили ще бъде оповестена в публикация (2 страници) в едно от най-четените списания за Food Service в света.

Участникът, приключил на четвърто място ще получи опцията да посети музея на „ Лаваца “ в Торино. Всички останали състезатели ще получат насърчителни награди.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР