На 26 август 1978 г. от Сикстинската капела в Рим

...
На 26 август 1978 г. от Сикстинската капела в Рим
Коментари Харесай

Конспирация във Ватикана: Инфаркт или убийство покоси...

На 26 август 1978 година от Сикстинската шапка в Рим се издига гъст облак бял пушек. Албино Лучани е определен за 263-тия папа. Светският му живот и име остават зад тила му. Албино към този момент е Йоан Павел I.

Със заставането си отпред на римокатолическата черква, Йоан Павел I се трансформирал в най-кратко служещият папа в историята, споделя през днешния ден.бг. 33 дни след избирането си е открит мъртъв. Според формалните експертизи божият чиновник страдал от недиагностицирана сърдечна непълнота. Тялото му било открито на 29 септември в леглото му от Сестра Висента. До него имало отворена книга и листа. Според правосъдният доктор Йоан Павел I е умрял към 11:00 ч. вечерта от инфаркт. Реакцията на Ватикана след гибелта на папата и странното им и извънредно държание през идващите 24 часа отваря необятно вратата за тайните теории.

Според едно от последните разкрития, в книга, оповестена през 2017 година от журналиста Стефания Фаласка, папата се оплаквал от болки в гърдите часове преди гибелта си. Подобни недоволства имал и предходния ден, само че никой не обърнал внимание и по този начин и не бил извикан доктор. Умишлено или не? В друга книга, оповестена доста по-рано – през 1984 година от журналиста Дейвид Ялоп, час откакто тялото на духовника било намерено, кардинал Жан-Мари Вийо направил опит да покрие случая. Той заповядал на всички да дадат обет за безмълвие и да не загатват и думичка за това, което се е случило. Започнал да укрива доказателства – хапчетата за кръвно на папа Йоан Павел I, чехлите му, очилата, наследството му... Всичко изчезнало.

До следобедните часове всички 19 стаи в резиденцията на папата били почистени. Само 12 часа след гибелта му Ватикана повикал балсаматори, които да се погрижат за тялото на покойника, преди който и да било правосъден доктор да има опция да се направи по-обстоен обзор на събитията и да се откри какво е умъртвило Албино Лучани. Бързото балсамиране на натрупа на папата е извънредно, само че също така и незаконно съгласно италианското законодателство, което задължава да се изчака най-малко 24 часа. Това предиздвикало мнозина да считат, че с изключение на тялото на папата, от Ватикана са желали да погребат и огромно количество доказателства за това, че гибелта му въобще не се дължи на инфаркт и в действителност духовникът е бил погубен.

Скорострелното балсамиране на католическия свещеник незабавно привлякло вниманието на италианската преса. Не бил публикуван смъртен акт, не била направена никаква здравна експертиза. Просто по този начин – папата починал в съня си внезапно, 33 дни откакто застава отпред на римокатолическата черква и в това нямало нищо съмнително. Само за съпоставяне предходният папа Пол VI е бил балсамиран ден откакто умира. Какво е особеното този път? Според журналиста Дейвид Ялоп, братята Синьорачи, които се занимавали с балсамирането на папите след гибелта им, са били извикани в 5:30 ч. сутринта – единствено 45 минути откакто тялото на Йоан Павел I било открито и доста преди да пристигна правосъден доктор.

По време на процеса не са отстранени никакви органи или пък течности, както се прави нормално. Кръвна проба би могла вероятно да покаже, че в тялото има следи от отрова, а никой не желал да се схваща, че папата е бил погубен. Затова Ватикана се твърди, че такава опция няма да има. Официалната позиция на римокатолическата черква била, че аутопсия на папата била строго неразрешена от доктрината. Италианската преса, обаче, се натъква на друго – аутопсия въпреки всичко е била направена, само че скрито и резултатите от нея са били покрити. Остава въпросът – в случай че папа Йоан Павел I в реалност е умрял от инфаркт, то за какво тогава Ватикана се държи толкоз извънредно и основава усещане, че има нещо гнило. Официални представители на римокатолическата черква почнали да приказват пред медиите, че папата имал сърдечни проблеми. Твърденията, обаче, бързо били опровергани от персоналния доктор на Лучани – доктор Джузепе Да Рос, както и от приятелите и фамилията на починалия папа. В пресата се поява медицинския картон на Лучани, който наблюдава здравното му положение 6 месеца преди неговата гибел. Мъжът бил в съвършено здраве и нямало никаква диря от сърдечни проблеми.

Твърденията на Ватикана увиснали във въздуха. Освен това, се появил и претекст. След като застава отпред на международната католическа общественост, папа Йоан Павел I бързо се трансформирал в дразнител за Римската курия – появил се непредвиден ентусиазъм от негова страна за радикални промени в състава и организацията на Ватикана. Появила се информация от вътрешен източник, който твърдял, че имало известни конфликти сред Лучани и кардинал Вийот, както и с други членове на Римската курия, които се противопоставяли на плануваните от папата промени. Ожесточен спор зародил и в нощта, преди гибелта на Йоан Павел I. По думите на източника имало 4 листа хартия, които съдържали мемоари за плануваните промени. Същите, които били открити до тялото на папата. Обикновено при сходни мистерии има забъркани и доста пари. Затова една от теориите свързва гибелта на папата с Ватиканската банка и възможните й връзки с мафията и масонската ложа. През 1968 година италианското държавно управление взема решение да освободи Ватикана от данъчно облагане. Така с години се натрупало голямо благосъстояние, което било употребявано, с цел да се манипулира интернационалния пазар. За да попречат на схемата да доближи до необятната общност, а и да избегнат големи наказания, от Ватикана вземат решение да изнесат финансовите си активи отвън Италия. Ватиканската банка се обърнала към мистериозната персона на Мишел Синдона, който има връзки с мафията и масонската ложа. Той имал проекти да изнесе насъбраното благосъстояние на Ватикана през каналите на подземния незаконен свят, който се простира в цяла Европа. Смята се, че точно порива за промяна на папа Йоан Павел I и решението му да изкорени напълно корупционните практики във Ватикана, ще разкрият тези схеми и връзки с незаконния свят. Затова казусът трябвало да бъде отстранен още от корена му – папата. Има, обаче, и съперници на тайните теории към личността и гибелта на Йоан Павел I. Според тях тялото било балсамирано толкоз бързо от биологична позиция - с цел да се избегне по-напреднал етап на разложение.

При гибелта на папа Пий XII поради некачествено и закъсняло балсамиране тялото станало лилаво, а миризмата била толкоз мощна, че по време на погребалната гала някои от стражите даже припаднали. Освен това, през септември температурите в Рим са задоволително високи, изключително през въпросната 1978. Затова от Ватикана предпочели да избързат, с цел да избегнат сходен неприличен сюжет с смрадлив папа. Книгата на журналиста Дейвид Ялоп била обширно прегледана от историка Джон Корнуел, който счита, че всички изказвания са изцяло неверни. Затова през 1987 година разгласява своя труд " Крадецът в нощта ". Личните движимости на папа Йоан Павел I не са изчезнали, а са били завещани и предадени на неговата сестра. Освен това, аудиозаписи от нощта на гибелта потвърждават, че балсаматорите на тялото на папата не са били извикани толкоз рано, колкото се твърди.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР