На 26 април започва изплащането на великденските добавки, обезщетенията за

...
На 26 април започва изплащането на великденските добавки, обезщетенията за
Коментари Харесай

Великденските добавки се изплащат на 26 април

На 26 април стартира изплащането на великденските добавки, компенсациите за бременност и раждане – още на 30 април, оповестиха от Националния застрахователен институт.

Национален осигурителен институт ще стартира изплащането на признатите от Народното събрание великденски добавки в размер на 100 лева с начална дата 26 април т.г. Тогава ще са налични както преводите по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, по този начин и преводите към пощенските станции – за пенсионерите, които получават пенсионните си заплащания по този метод.

Парламентът реши еднократната сума за великденската добавка да се изплаща на пенсионерите, на които пенсията или сборът от пенсиите, дружно с добавките и обезщетенията към тях за месец април 2024 година, е в размер до 526 лева в това число, което значи, че право на тази добавка имат към 534 000 души.

Майските пенсии ще се изплащат, според законодателството, по общоприетия график сред 7 и 20 май. Изплащането на пенсиите посредством пощенските станции ще стартира на 7 май (вторник) и ще приключи на 20 май (понеделник).

Преводите на сумите за майските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат осъществени на 7 май 2024 година

Паричните компенсации за бременност и раждане и развъждане на дете за сегашния месец ще се изплатят преди празниците – на 30 април.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР