На 26, 27 и 28 май 2022 г. близо 200 ...

На 26, 27 и 28 май 2022 г. близо 200

Пловдив посреща световният шоубизнес

На 26, 27 и 28 май 2022 година близо 200 делегати и музиканти от над 20 страни ще се включат в първото издание на Spike – българската музикална шоукейс конференция! Всеки участник във форума е потвърден експерт в музикалният бизнес. Три дни в дейна работа в Пловдив ще прекарат топ музикални мениджъри, артистични сътрудници, експерти по авторски и цифрови права и  маркетинг и една огромна красива и артистична група музиканти! Интересът към Пловдив и опциите, които предлага като културна столица на България е доста огромен – това потвърждава листата от хора, които идват с цел да споделят опита си, само че и с цел да видят неповторимите условия за музикален туризъм, които града предлага. Също по този начин, представителите на световната музикална промишленост ще се срещна с българската музикална сцена, като акцента е върху младите актьори. През тези три дни в Пловдив ще бъдат и доста представители на българската музикална промишленост.

Сред делегатите на Spike са :

–  Санди Греъм – едно от най-важните имена в канадската музикална промишленост с съвсем четиридесетгодишен опит в сектора.  Санди е и създател на Record World International Cashbox и Record World International – две от трите най-основополагащи списания за музикалната промишленост в Съединени американски щати, паралелно до Billboard.

– Питър Астед – създател на цифровите дистрибутори Musicbase и Distrosong, музикалния издател Musichelp Publishing и консултантската компания Musichelp, от чиито услуги са се възползвали повече от 10 000 актьори. Питър е създател на най-големия шоукейс фестивал в Швеция Live at Heart, както и на новия фестивал Future Echoes.

– Мария Каперска – родена в Пловдив, през днешния ден общоприет управител на Phoenix Music International.

Роберт Сингърман – прочут като основна фигура в развиването на гении и нови технологии в музикалния бизнес. Сингърман е представлявал реализатори като R.E.M., James Brown, Suzanne Vega, 10 000 Maniacs и десетки други. Той работи като основен вицепрезидент на компанията LyricFind, където се занимава с интернационално музикално издателство, лицензиране и монетаризиране на текстове и техните преводи, на издатели и композитори от целия свят към над 120 платформи като Гугъл Search, Amazon Music, YouTube Music, Deezer, Pandora, SoundHound, IHeartMusic. Робърт е бил шеф на Европейския музикален офис към Европейски Съюз,  на офисите за музикален износ на Франция, Съединени американски щати и Северна Америка. Той е представлявал Бразилската музикална борса в Северна Америка и е основател на ЧАБ: Чили, Аржентина, Бразилия – музикално-търговска задача – годишно от 2016 до 2020 година Той е подпомагал музикалните търговски задачи сред голям брой страни, работейки с организациите CIMA, A2IM, ABMI, AMAEI, Sounds Australia, Sounds from Spain, както и с организации, конференции и офиси за музикален износ в Латинска Америка, Съединени американски щати, Канада, Китай, Сингапур, Източна Европа, и Корея.

Мерле Дюринг – съосновател и изпълнителен шеф на Black Harbour Entertainment – организация, която предлага услуги не единствено в областта на букинга с триумфи по цялостен свят, само че също по този начин консултантски услуги по мениджмънт, мърчандайзинг и продажба и ръководство на билети. През годините е работила с групи от ранга на Sonata Arctica, Death Angel, Finntroll, Skámöld, Stam1na, Coroner, Pain of Salvation, Twilight Force и още доста други.

–  Анка Лупес –  създател на  Mastering the Music Business – първата професионална музикална конференция в Румъния. Изпълнителен Директор на INDIERO – асоциацията на румънските самостоятелни лейбъли и музикални издатели.

Ана Линдхолм – Ей-енд-Ар (Артисти и Репертоар) и проджект управител към Шведския самостоятелен лейбъл Icons Creating Evil Art.

Работните панели на Spike ще се състоят в Дом на културата „ Борис Христов “. Прочетете програмата на този линк.

https://spikeshowcase.com/bg/schedule/talks/

Най-важна част от Spike Bulgarian Music Showcase е музикалната стратегия! Тя ще тече от 26 до 28 май 2022 година в три прелестни музикална клуба в сърцето на Пловдив – Download, Безистен и Temple Bar. Spike ще приключи с концерт на Римски стадион. Всички музикални събития са с вход свободен!

Цялата музикална стратегия по места и часове можете да видите на тук

https://spikeshowcase.com/bg/schedule/performances/#

Сред имената на музикантите се открояват A.L.E.K.S., IVA, JASMINE WHALE, TDK от България, прелестната SUN от Франция, BONANDER от Испания, Giudi от Чехия, The Magnettes от Швеция, MDMAR от Палме де Майорка, SATCH от Англия – музикалната стратегия на конференцията е превъзходна, представяща актьори от цялостен свят, не ги пропускайте!

Всичко за артистите, които ще свирят на Spike можете да прочетете на този линк :

https://spikeshowcase.com/bg/artists/

Spike Bulgarian Music Showcase е конгрес, който комбинира осъществявания онлайн от музиканти с полемики, просветителни стратегии и нетуъркинг с интернационалните делегати от сектора. Тяхната експертиза покрива необятен набор от значими понятия за музикалната промишленост, в това число букинг на актьори и менажиране, регистрация на авторски права и отчисления, лицензиране на музика, синхронизация и цифрови технологии.

Всичко за Spike Bulgarian Music Showcase – профила на участниците,  музикална и културна стратегия, панелите за полемики ще бъде оповестена в страницата

https://www.facebook.com/spikeshowcase

Източник: plovdiv-online.comКОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg