На 26.09.2019 г. в сградата на Комисията за финансов надзор

...
На 26.09.2019 г. в сградата на Комисията за финансов надзор
Коментари Харесай

Проведе се среща между КФН и ликвидаторите на застрахователна компания ЗК „Олимпик“ АД

На 26.09.2019 година в постройката на Комисията за финансов контрол (КФН) бе извършена среща сред КФН и ликвидаторите на застрахователна компания ЗК „ Олимпик “ АД, Република Кипър. Целта на срещата бе приемането на спомагателна информация от ликвидаторите по отношение на хода на производството по ликвидацията на кипърското застрахователно сдружение.

На срещата бе разисквана нуждата от даване на информация и уточнения с оглед гарантиране на правата на българските кредитори със застрахователни вземания по отношение на ЗК „ Олимпик “. В тази връзка ликвидаторите увериха представителите на КФН, че съгласно кипърското законодателство първичният период от 35 дни, изминал на 26.09.2019 година, за предявяване на взимане към застрахователното сдружение може да бъде продължен от ликвидаторите след показване на обосновано искане от кредитора.

В резултат на срещата ликвидаторите на ЗК „ Олимпик “ поеха ангажимент да осведомят обществено всички заинтригувани лица за опцията да предявят вземанията си и след първичния период, разгласен от ликвидаторите.

Ликвидаторите са разгласили информацията на интернет страницата на сдружението: https://www.olympicins.bg/index.html?lang=en. В оповестената информация се показва, че всички кредитори на ЗК „ Олимпик “ към момента могат да предявяват своите вземания, даже след приключване на първичния период, при изискване, че обосноват забавянето.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР