На 25 юни се навършват 11 години от смъртта на

...
На 25 юни се навършват 11 години от смъртта на
Коментари Харесай

11 години без Майкъл Джексън

На 25 юни се навършват 11 години от гибелта на 50-годишната поп легенда Майкъл Джексън. Известен като „ Кралят на попа” американският артист, танцьор и шоумен Джексън се трансформира в въплъщение на цяла музикална ера в музикалната промишленост, предава actualno.com.

Джако, както го назоваха почитателите му по света е роден в Индиана, покрай Чикаго, на 29 август 1958 година като осмо от 10 деца в афро-американско семейство от работническа класа. Той израства в семейство, което се интересува от музика. Бащата на Джексън основава музикалната група Jackson 5 през 1964 година, когато Майкъл е едвам на шест години. Групата сплотява братята в фамилията и обикаля клубове и питейни заведения, изпълнявайки своя микс от шлагери за компанията Мotown.

Младият Джексън прикова вниманието на феновете по време на осъществяванията им и през 1968 година, когато групата подписва контракт с Motown records. По време на взрива на диско-ерата Джексън стартира соловата си кариера през 1971 година, до момента в който е в Motown Records, и се издига до соло реализатор с петия си студиен албум „ Off the Wall”. Албумът стига до номер четири в класацията топ 10 в Съединени американски щати и е продаден в над милион копия по целия свят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР