На 25 юни Конго обяви край на епидемията от ебола,

...
На 25 юни Конго обяви край на епидемията от ебола,
Коментари Харесай

Конго обяви край на епидемията от ебола

На 25 юни Конго разгласи завършек на епидемията от ебола, втората най-смъртоносна болест в историята, съобщи БГНЕС.
За по-малко от две години 2 280 души са починали от ебола в Източно Конго. Страната се сблъска с огромни здравни провокации, в това число най-голямата зараза от морбили в света, възходящата опасност от ковид и новата зараза от ебола в северната част на страната.
Световната здравна организация планираше да разгласи завършек на епидемията от ебола в Източно Конго през април, само че три дни преди предстоящата декларация се появиха три нови огнища на инфекцията. Поради това оповестяването на края на епидемията се случи след 42 дни.
Избухването, което стартира през август 2018 година, беше невиждано предизвикателство за Световната здравна организация, конгоанското Министерство на здравеопазването и интернационалните филантропични групи, защото беше първото огнище на ебола в зоната на спорове.
Наличието на въоръжени групи представляваше подобен риск, че имунизациите можеха да се правят единствено от дребни екипи, идващи с хеликоптер. Но по-голямата част от риска за здравните служащи идваше от локалното население, най-много ядосано от наличието на чужденци и количеството пари, изразходвани за ебола, до момента в който доста повече хора умират от дълготрайни аргументи за гибел, като да вземем за пример малария.
Няколко години по-рано от ебола в Западна Африка починаха повече от 11 000 души, защото нямаше лицензирани ваксини или средства за лекуване на инфекцията.
До експлоадирането на ебола в Източно Конго бяха създадени две пробни ваксини против заболяването.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР