На 25-ти април тази година светът ще отбележи Ден без

...
На 25-ти април тази година светът ще отбележи Ден без
Коментари Харесай

Университети, болници и офис сгради спират своите асансьори

На 25-ти април тази година светът ще означи Ден без асансьори. За първи път денят ще бъде световен, като до в този момент събитието се организираше единствено в Европа. На европейско равнище денят е част от акцията NowWeMOVE, a през 2018-та ще се включат и участници от Австралия, Япония, Бразилия.
Инициативата у нас се координира от съдружие " BG Бъди деен ". В България акцията се провежда от 2012 година и има три съществени цели: да увеличи информираността по отношение на изгодите от физическата активност; да насърчи постоянното присъединяване в разнообразни типове спорт и да усъвършенства опциите за достъп до придвижване и физическа интензивност. Всяка последваща година участниците в самодейността се усилват, пораства броят и на нейните посланици: институции, медии, публични персони.
Ден без асансьори е събитие, което цели да притегли публичното внимание към тематиката за това какъв брой значима за здравето ни и ежедневната физическа интензивност. „ Целим да покажем какъв брой елементарно е да преборим застоелия метод на живот. Заедно можем да потвърдим, че посредством напълно дребна смяна в навиците ни, можем да подобрим дълготрайно здравето и настроението си, без да са ни нужни в допълнение време и средства “, счита Биляна Милева, народен координатор на самодейността: „ За сега доста университети и офис здания от цяла България за удостоверили своето присъединяване, като отното чакаме над 350 000 индивида да се включат “.
Движението по стълби, без да се употребяват ескалатори и асансьори, дава на всеки късмет да стартира със пресен старт, да продължи с пламенно осъществяване на своите рутинни задания и да приключи деня си с доза здравословно изпитание.
Всеки искащ да вземе присъединяване в самодейността може да го направи. Изберете стълбите вместо асансьора и бъдете част от “Ден без асансьори “. Естествено, събитието е непринудено и асансьорите могат да останат налични за хора с увреждания, както и за тези, които просто не демонстрират предпочитание да се включат.
Moжете да станете и част от “Ден без асансьори” като уредник на събитие. Ако желаете да организирате събитие във вашето обитаемо място и бихте желали да научите по какъв начин това да се случи, можете да се свържете със съдружие BG Бъди деен на 0876 723 377 и [email protected].
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР