На 25 септември 2022 година италианците избраха първата жена премиер

...
На 25 септември 2022 година италианците избраха първата жена премиер
Коментари Харесай

След една година на власт: Мелони се радва на все по-голяма подкрепа в Италия

На 25 септември 2022 година италианците избраха първата жена министър председател в историята си. Джорджа Мелони ръководи страната от тъкмо една година. Макар и да не е одобрявана от всички, тя несъмнено се радва на мощна поддръжка, съгласно последните изследвания. Партията й „ Италиански братя “ разчита на 30% поддръжка. Това е с 4 процентни пункта повече, в сравнение с изборите предходната година.

“За доста хора е проблем, че има жена във властта, само че съгласно мен тя знае какво прави, какво желае и има своите хрумвания. Със сигурност ще има резултати “, счита Роберто, жител на Италия.

“Мислех, че ще може да промени някои неща, само че истината е, че не е направила доста “, споделя Силвия.

Анализаторите показват харизмата й като една от аргументите за триумфите й.

" Силата й е в това, че няма различен водач в Италия, който да е толкоз високо в анкетите, нито даже измежду опозицията. Само тя е, в допълнение - тя е жена, а в този момент е време, в което това да си жена е предимство. Общественото мнение гледа благосклонно на дамите, които съумяват да се развиват ", уточни Анджела Мауро, сътрудник на HuffPost.

Голямото тестване за Мелони са европейските избори следващата година, за които акцията към този момент стартира, а вицепремиерът Матео Салвини я подтиква да заема крайни позиции и се трансформира във все по-голям проблем в обединението .
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР