На 25 март в ОУ ХристоБотев“ в с. Милковица беше

...
На 25 март в ОУ ХристоБотев“ в с. Милковица беше
Коментари Харесай

Училището в Милковица с нова зала за обучение по хуманитарни науки, изкуства и спорт

На 25 март в ОУ „ ХристоБотев “ в с. Милковица беше открита зала, обзаведена и оборудвана по Национална стратегия „ Осигуряване на модерна, сигурна и налична просветителна среда “. На разположение на децата и колектива е едно прелестно, уютно и модерно място с комфортни мебели, книги, игри, писалищен и художествени материали, спортни уреди.



Залата ще се употребява освен за проведените часове и събития, само че и като обичано място на учениците за минутка отдих, творчество или игри в свободното време. Мястото е уместно и за провеждането на открити уроци, кръгли маси, заседания, креативен работилници и други, които съпътстват учебния живот.



Ръководството и колектива на учебното заведение споделиха страстта от радостното събитие с кмета на община Гулянци Лъчезар Яков, зам.-кмета Ивайло Ирличанов, кмета на Милковица Михаил Пелев, представители на ЦОП, ръководители на компании, донори и родители.

Директорът Галя Данчева приветства присъстващите и описа по какъв начин с общи старания е осъществена новата зала. Оборудването и обзавеждането са по национални стратегии на МОН, ремонтът на помещението е осъществено със средства от Община Гулянци, климатиците и щорите са закупени със средства от донори – компании, жители, родители и чиновници на учебното заведение, както и посредством благотворителните базари проведени от колектива. Данчева благодари на всички и показа, че към този момент е набелязана нова цел за възстановяване на средата и със средствата останали от акциите ще бъде сменена настилката на баскетболното игрище в двора.

Кметът на общината изрази удовлетворението си от това, че в дейностите са се присъединили всички и акцентира какъв брой значимо е това, с цел да съществува едно малко учебно заведение. „ Днес откриваме тази зала, на следващия ден да открием спортната площадка… търсим финансиране и за повсеместен ремонт на покрив, постройка и създаване на отоплителна апаратура. Постепенно, по отношение на опциите всички работим за възстановяване на средата в нашите учебни заведения, с цел да осигурим на децата си оптимални условия и равнопоставеност със съучениците им от огромните градове. “ – съобщи той. Останалите посетители също сервираха дарове и приветствия. Отец Пламен Линков освети залата, както и кабинета на шефа, който също е главно ремонтиран.



Официалното събитие се трансформира в същински празник с програмата на децата от ОУ „ Хр. Ботев “. В другата актуализирана зала на учебното заведение те се показаха пред своите родители и посетители с песни, танци и стихове.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР